Számvitel mesterszakkal lehetek könyvvizsgáló?
Jelenleg gazdálkodási és menedzsment alapszakon vagyok, tudom, hogy különbözeti vizsgákat kell majd tennem erre a mesterszakra. (pénzügyre nem kéne de az nem szimpatikus)A kérdés az, hogy a végzettségem lehet könyvvizsgáló? A mérlegképes könyvelői végzettségnél többet szeretnék.
Köszönöm a válaszokat!
Tehát ez azt jelenti, hogy az Msc diplomámban a "megnevezés"-ben nem az fog állni, hogy könyvvizsgáló? Csak pl.: hogy "közgazdász számvitel mesterszakon"? Én azt hittem, hogy ehhez nem kell külön vizsga, elegendő az egyetemi szint elvégzése.. :/
Köszi a választ! :)
Könyvvizsgáló csak azután lehetsz ha megcsinálod a mérlegképes könyvelőit is. És regisztrált mérlegképes könyvelő leszel.
Én is egyetemen végeztem közgazdász szakon most kezdtem a mérlegképest.
Az új OKJ szerint jövőre már csak felsőfokú előképzettség után lehet mérlegképest elvégezni.
a felsőfokú előképzettség azt is jelentheti, hogy akár BA, vagyis alapszak után is elmehetek mérlegképesre, aztán könyvvizsgálóira? (Egyébként akkor a könyvvizsgáló OKJ?) Én eddig totál abban a hitben voltam, hogy számvitel mesterszak és kész. :S
Köszi..:)
1.vagyok
2.írja jól,csak könyvvizsgáló MA-val magában nem lehetsz.
1.+3.válasz írója vagyok.
igazából számvitel MA nélkül (könyvvizsgáló tanfolyammal)is betölthetsz ilyen munkakört.
de veszíteni nem vesztesz vele,ha elvégzed.munkaköre válogatja,van aki csak könyvvizsgálói végzettséget kér,de van aki akár egy ilyen számvitel végzettséggel is felvesz..
találtam egy példát,könyvvizsgáló/könyvvizsgáló asszisztens álláshirdetésre:
itt spec.elég a számvitel képzettség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!