Kommunikáció-és média szak vélemények?
Most vagyok 10.es és ki kell választanom, milyen faktokat vegyek fel. Elsődleges célom a kommunikáció-és média szak, tehát felvenném faktnak a magyart, angolt és médiát. De nem tudom, mennyire lenne esélyem bekerülni, ugyanis most nagyon magasak a ponthatárok, illetve a debreceni egyetemen kívül nem sok helyen van.
Hallgatók, akik ilyen szakra járnak, milyen tapasztalataitok vannak? Nehéz? Tudtok érvényesülni? Egyáltalán milyen?
Ne ijedj meg, de most mindenki jönni fog a büfészak kommentekkel...
Azt mondják nagyon nehéz elhelyezkedni vele, mert telített a szakma. Én olyat hallottam, hogy a legkönnyebben elvégezhető szak, sokan viccnek tartják. Erre a szakra tavaly se volt magas a ponthatár, és 2-300embert felvesznek sulinként. Persze csak önköltséges fősulik vannak.
És én pont ellenkezőleg tudom, mármint nagyon sok helyen tanítanak ilyet, csak kevésnek van magasan a színvonala.
Egy ilyen végzettséggel szerintem nagyon sok kapcsolat, és protekció szükséges, ha jó helyen akarsz elhelyezkedni.
Remélem valamit segítettem.:)
"illetve a debreceni egyetemen kívül nem sok helyen van"
Ezek szerint nem nézelődtél elég jól, mert talán a leggyakoribb szakok egyike. Van olyan, hogy egy egyetemen belül két karon is oktatják külön külön pl PTE.
Ide írd be és meglátod mennyi találatod lesz.
Én azt írom le, amiket hallottam hallgatóktól. Nekem mindenki azt mondta, hogy ez a diploma egyedül a BKF-en ér valamit. Ott gyakorlatiasak, a kezdetektől kreativitásra nevelik a diákokat. Ezzel szemben a többi helyet eléggé szidták, főleg azért, mert a legtöbb helyen az elméleti tudásra mennek rá, ez meg épp nem az a szak, ha érted mire gondolok. Én azt tudom mondani, ha jó felsőoktatási intézményt választhatsz, tényleg nagyon elhivatott és tehetséges vagy, akkor lehet esélyed. De azért ne válaszd ezt a szakot, mert "jól hangzik" meg "kell egy diploma" mert akkor valóban kitörölheted vele.
Kommunikáció szakot valóban tényleg elég sok helyen oktatnak, viszont az idei keretszám változások miatt a legtöbb helyen már önköltséges formában lehet tanulni ezt a szakot.
Én csatlakozom az előttem szólóhoz a BKF tekintetében. Én ott végeztem, és teljesen igaz, amit az előtt lévő hozzászóló írt: abszolút gyakorlatias a képzés, a szakmai életben igen aktív emberek oktatnak a főiskolán, tehát ők nem csak elméletben tudják, hogy mi hogy van, hanem ezt is csinálják. Van egy csomó tréning, amivel nem csak a kreativitást, hanem különböző, a munkavállaláshoz elengedhetetlen készségeket fejlesztenek, de ha kíváncsi vagy többre, olvasd el ezt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!