Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kommunikáció-és média szak...

Kommunikáció-és média szak vélemények?

Figyelt kérdés

Most vagyok 10.es és ki kell választanom, milyen faktokat vegyek fel. Elsődleges célom a kommunikáció-és média szak, tehát felvenném faktnak a magyart, angolt és médiát. De nem tudom, mennyire lenne esélyem bekerülni, ugyanis most nagyon magasak a ponthatárok, illetve a debreceni egyetemen kívül nem sok helyen van.

Hallgatók, akik ilyen szakra járnak, milyen tapasztalataitok vannak? Nehéz? Tudtok érvényesülni? Egyáltalán milyen?

2012. máj. 9. 14:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne ijedj meg, de most mindenki jönni fog a büfészak kommentekkel...

Azt mondják nagyon nehéz elhelyezkedni vele, mert telített a szakma. Én olyat hallottam, hogy a legkönnyebben elvégezhető szak, sokan viccnek tartják. Erre a szakra tavaly se volt magas a ponthatár, és 2-300embert felvesznek sulinként. Persze csak önköltséges fősulik vannak.

És én pont ellenkezőleg tudom, mármint nagyon sok helyen tanítanak ilyet, csak kevésnek van magasan a színvonala.

Egy ilyen végzettséggel szerintem nagyon sok kapcsolat, és protekció szükséges, ha jó helyen akarsz elhelyezkedni.

Remélem valamit segítettem.:)

2012. máj. 9. 14:58
 2/3 anonim ***** válasza:

"illetve a debreceni egyetemen kívül nem sok helyen van"

Ezek szerint nem nézelődtél elég jól, mert talán a leggyakoribb szakok egyike. Van olyan, hogy egy egyetemen belül két karon is oktatják külön külön pl PTE.

[link]

Ide írd be és meglátod mennyi találatod lesz.

Én azt írom le, amiket hallottam hallgatóktól. Nekem mindenki azt mondta, hogy ez a diploma egyedül a BKF-en ér valamit. Ott gyakorlatiasak, a kezdetektől kreativitásra nevelik a diákokat. Ezzel szemben a többi helyet eléggé szidták, főleg azért, mert a legtöbb helyen az elméleti tudásra mennek rá, ez meg épp nem az a szak, ha érted mire gondolok. Én azt tudom mondani, ha jó felsőoktatási intézményt választhatsz, tényleg nagyon elhivatott és tehetséges vagy, akkor lehet esélyed. De azért ne válaszd ezt a szakot, mert "jól hangzik" meg "kell egy diploma" mert akkor valóban kitörölheted vele.

2012. máj. 9. 16:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Kommunikáció szakot valóban tényleg elég sok helyen oktatnak, viszont az idei keretszám változások miatt a legtöbb helyen már önköltséges formában lehet tanulni ezt a szakot.

Én csatlakozom az előttem szólóhoz a BKF tekintetében. Én ott végeztem, és teljesen igaz, amit az előtt lévő hozzászóló írt: abszolút gyakorlatias a képzés, a szakmai életben igen aktív emberek oktatnak a főiskolán, tehát ők nem csak elméletben tudják, hogy mi hogy van, hanem ezt is csinálják. Van egy csomó tréning, amivel nem csak a kreativitást, hanem különböző, a munkavállaláshoz elengedhetetlen készségeket fejlesztenek, de ha kíváncsi vagy többre, olvasd el ezt: [link]

2012. máj. 10. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!