Hogyan lehet párhuzamosan végezni két szakot?
Figyelt kérdés
Szeretném majd együtt végezni az anglisztikát és a nemzetközi tanulmányokat, de nem tudom ehhez mi kell vagy hogyan működik. Mikor kell jelentkezni a másikra? És az átjelentkezés hogyan működik? Kell valamilyen különbözeti vizsga a két szak között?2009. jún. 24. 21:18
1/8 anonim válasza:
Szia! Én most fejeztem be a második évet gazdálkodási és menedzsment szakon és beadtam februárban a jelentkezést germanisztikára is. Mindkettő nappali lesz..( már ha felvesznek) Én úgy tudom majd megoldani, h a jelenlegi helyen kedvezményes tanulmányi rendet kérek, és csak ZHkra meg vizsgákra fogok bejárni. Mivel az általad kinézett 2 szak teljesen különböző, nem hiszem hogy lesz olyan tárgy amit elfogadnak majd. Átjelentkezés sincsen. Újra be kell adnod a jelentkezést, mint az első alkalommal és kész. :)
2/8 anonim válasza:
Bocsi, hogy így belekontárkodok a kérdésedbe:) De felmerűlt bennem, hogy a második szakot is lehet-e Államilag finaszírozottan csinálni?
3/8 anonim válasza:
amíg nincs meg a 12 félév, addig ingyenes mindkettő
4/8 anonim válasza:
Első vagyok, én is mindkettőn államin lennék. Úgy tudom, hogy az állam 12 félévet finanszíroz, és amég nem szereztél egyik helyen diplomát, addig jelentkezhetsz máshova is államira. Viszont az én egyik szakom 7 féléves, a másik meg 6, tehát a legutolsó félévet mindenképpen ki kell majd fizetnem, hiába államira vesznek fel...
5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! de amikor beadom a jelentkezésemet úgy, mint az első helyre akkor mit vesznek figyelembe? ugyanúgy azt a pontszámot, amit az érettségi után szerzek és ami alapján felvesznek valamelyik szakra?
2009. jún. 25. 09:12
6/8 anonim válasza:
Igen, ugyanúgy számítják a pontjaidat, mintha ez lenne az első szak, amire jelentkezel. Tehát az érettségi %-ok és a középiskolai jegyek alapján.
7/8 anonim válasza:
Simán menni fog. A nemzetközi tanulmányok szak egy vicc (legalábbis nálunk), mellette simán el tudsz végezni még egy szakot.
Nálunk az egész bölcsészkaron két olyan szak van (volt), amit csak egyszakosban lehetett elkezdeni, a szociológia és a pszichológia.
8/8 anonim válasza:
Sziasztok. Ne haragudj, hogy ide teszem fel a saját kérdésemet, de mivel te már írtál nem akartam egy ugyan ilyet megfogalmazni:) Én is hasonló cipőben járok, szeretném a kommunikáció-és médiatudományt valamint a nemzetközi tanulmányokat párhuzamosan végezni. Azt szeretném tudni, hogy a másodikra való jelentkezésnek van-e olyan feltétele, hogy például az elsőn 2 félévet be kell fejezni vagy valami hasonló? Vagy úgy is jelentkezhetek, hogy az elsőt elkezdem a szeptemberben, a másodikat pedig már a következő félévben februárban szeretném? Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!