Dórikata kérdése:
A szakképzőnél tényleg nincs érettségi és ugyanaz mint a szakmunkás szakiskola?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 7.-es vagyok és továbbtanulás előtt állok,és a csecsemő gyermekápoló szakma érdekelne. Vasmegyei vagyok és vasmegyei iskolák közül szeretnék választani ilyen szakmában, csak nem igazán van ilyen iskola ahol ezt tanítják.Szombathelyen van a szociális és egészségügyi SZAKKÉPZŐ iskola csak ha nem ad érettségit akkor ez gond lenne mert én szeretnék érettségizni majd a továbbiakban.Lécci írjatok még ilyen isit ahol ezt lehet tanulni és vas megyei vagy e közeli!!! Nagyon FONTOS lenne nekem mert nem tudok más hozzám illő szakmát !!!!!!!!! KÖSZI2012. máj. 2. 21:17
2/5 anonim válasza:
Van szakképző és van szakközépiskola. A szakképző, mint a neve is mutatja, szakmai képesítést ad. Az ilyen iskolákban sok helyen van lehetőség arra, hogy 2 év továbbtanulással érettségit szerezz. Ez már tudomásom szerint nem feltétlenül nappali képzés.
A szakközép szakmát és érettségit ad. Nézd meg az egyes iskolák honlapját, azon mindent megtalálsz.
3/5 anonim válasza:
A szakképző iskola az a szakmunkás iskola új neve.Nem ad érettségit,csak szakmát.A szakközép ad érettségit és vannak szakmai
tárgyak,így szerezhetsz szakmát ha iskola után + 1-2 évig ottmaradsz.
Egyébként bármilyen iskolába mehetsz,mert középiskola után el lehet végezni ilyen tanfolyamot (is).
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Menj gimibe vagy szakközépbe (mindegy hogy melyikbe), majd leérettségizel. Én is vas megyei vagyok amúgy, és szakközépbe járok, mégis másfelé megyek tovább tanulni, mint most amilyen suliba vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!