Gazdasági jog, adójog, sima jog? Hogy megy ez?
Akik a sima jogot tanulják, belőlük lesznek az ügyvédek, bírák stb. Ezen belül először az általános jogot és az ahhoz kapcsolódó ismereteket (jogalkotási szintek, stb.) tanulnak, majd az Alaptörvény (=alkotmány) passzusai stb.
Annak a jog-ismeretnek vannak ágai: családjog, büntetőjog, gazdasági jog, hasonlók.
Az adójog az adótörvényekben van megfogalmazva, és a gazdasági jog egy része is ott található (=tudtommal)
A jogból igen, a gazdasági jogot.
De ahhoz, hogy megkapd az "adótanácsadó" lehess, ennél több kell: valamikor volt egy ilyen megnevezésű tanfolyam (PM keretében indították), de elfogadják ehhez a mérlegképes könyvelői végzettséget, számviteli főiskolai végzettséget, illetve az egyetemi szintű közgazdász végzettséget. Ezeken tanítják a szaktárgyakon túl a gazdasági jogot is. Ha bármelyiket elvégzed, akkor már a szakmai végzettséged szerint az adótörvényeket, azon belül az adójogot is tudni fogod.
Most látom, hogy te Ausztriában szeretnél tovább-tanulni.
Én a hazai oktatási rendszert írtam le neked, hogy odaát milyen iskolát kell elvégezni ahhoz, hogy az adójogban otthon légy, azt sajna nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!