Megbukok 12. év végén. Mit tegyek/mik a lehetőségeim? Kérem segítsenek!
Kétségbe vagyok esve, mert 250 óra hiányzást meghaladtam, ezért most év végén osztályozóra kell mennem, de 4 tanár már előre szólt, ha rajta múlik, nem enged át. Biztos, hogy megbukom.
A hiányzásaim oka lelki és fizikai betegség eredetűek egyaránt.. 9-10. osztályban volt az iskolában pszichológus, de azóta nincs. 9-be lógtam is és ezt elmeséltem az osztálytársaimnak. A néhány alkalmas lógásaim miatt – és, hogy ezzel hencegtem – a tanárok és az összes osztálytársam utál. Órai tananyagot sem adnak oda, mondván: miért nem voltam ott az órán. A sok hiányzás miatt így nehéz lenne készülnöm a füzetbe leírt anyagból :( Ha bemegyek az osztályba az osztálytársaim irónikusan kérdezgetik: na megjöttél? Hogyhogy jöttél iskolába?
A kérdésem az lenne, hogy pótvizsgázhatok augusztusban azokból a tantárgyakból, amikből megbukok? Utána érettségizhetek? Ha igen, ez az érettségi még 2012-ben van vagy csak jövőre 2013. májusában? Ha sikeresen leteszem az érettségit, lehet még esélyem, hogy felvegyenek főiskolára?
250 ora utan kapasbol bukas, nincs potvizsga. Foleg, ha 3 tantargybol azt mondjak a tanarok, hogy bukta.
Hat igen, egy eletre megtanultad, hogy ha logsz is, ne hencegj vele. Ertheto az osztalytarsaid reakcioja, mondjuk a tanaroknak nem kene arcra menni, de 250 ora az megiscsak eleg ok a bukasra.
Szerintem jobban jarsz, ha egy evet ismetelsz.
Annak idejen 9.-ben sz.rtam a tanulasra...meg is tanultam egy eletre. Osztalyt ismeteltem, pedig konyorogtem a tanaroknak. Jobban jartam. Ha atengednek, tuti nem szedtem volna ossze magam. Ugy ossze szedtem magam, hogy foiskolat is vegeztem (5-ossel:D a diplomamban).
Szerintem neked jobb, ha inkabb lesz rendesen idod felkeszulni az erettsegire. Igy eppen-eppen sikerulne, de a szerzett pontokkal nem mennel semmire. Ha most ismetelsz, azok a jegyek fognak beleszamitani, amit jovore szerzel, es azok jobbak lesznek, mert rateszel egy lapattal! Igy lesz a legjobb, es raadasul kapsz egy uj osztalyt, ahol tiszta lappal indithatsz, es ev elejetol pedig bizonyitsd be a tanaroknak, hogy igenis tudsz! Kemeny lesz, de megcsinalod! Hajra!
Ne kérdezz ilyen "butaságokat" a barátodtól, mert úgysem tudsz már változtatni a múlton. Viszont itt az ideje bizonyítanod!!!! Sok-sok tanulással, és jó érettségivel, esetleg továbbtanulással...
Ha igazán akarod, fog ez menni, hidd el!
Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!