Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi legyek ha nagy leszek? ...

Mi legyek ha nagy leszek? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Én egy 14 éves, szombathelyi lány vagyok és jövőre leszek 8.-as.

Mondták már nekem, hogy lassan gondolkozzak, hová menjek, minek. Vannak ötleteim, de gőzöm sincs mi lenne jobb :S. Felsorolom miben vagyok jó, miket szeretek, és kérek pár tippet mi legyek, melyik lenne érdemesebb:

- elsősorban a kémia amit nagyon szeretek, imádom a kisérletes órákat, és a nap leginkább kémiázással megy el =D. résztvettem egy kémia-fizika versenyen, és mondhatom, nekem köszönhetően az én osztályom lett az első =D. amúgy a fizika is megy de nem szívlelem annyira...

- a biosz. a tanár miatt "pocsék" vagyok, de imádom a természetet!!! legfőképp az állatokat imádom, bár a növényeket is szeretem, már termesztek itthon 2 féle virágot is =D. tenger az nagyon bejön nekem, olyan szép csodákat rejt =D

- föci. imádom!! csak sokan kicikiznek miatta... -.- igazából őket lenne érdemes, hisz sokan pocsékul állnak belőle de hogyan??.. =D nem vagyok nagy utazós fajta, de szeretném a Föld majdnem minden pontját megismerni, egyrészt az élővilág miatt, másrészt mert szépek a városok.

- nagyon kreatív vagyok. foglalkozom üvegmatrica festéssel, gyöngyfűzéssel, kedvem szerint rajzolással itthon. ha akad cérna és tű akkor varrok is ezt-azt. =) (itthoni hobbik)

amiket nem szeretek, az a matek meg a magyar (a tanár miatt -.-). a matekot simán érteném, csak rohatt nehéz :S.

ötleteim hogy mi lennék:

- állatorvosi szak tetszik, de igen kemény és hosszú az út :S utálom a kollégiumot (de azért kérnék pár információt róla). Anyám monta, akkor lehetnék aszisztens, háth nem tudom...

- a virágkötős szak tetszik, csak nem lehet vele valami sokat keresni elvileg, főleg ebben a csicska országban ami úszik a válságban =(.

- Anyám ajánlotta mehetnék laborba dolgozni vagy gyógyszerésznek. Viszont a gyógyszeres szituval annyi a bajom hogy elvileg veszélyes és nem akarok embereket megmérgezni :S meg elvileg unalmas, de azért kiváncsi lennék milyen valójában. A laboros szituval meg az van h gőzöm sincs mivan ott. sokféle laboros szak van és foggalmam sincs melyik milyen és nem akarok semmit felrobbantani...

- művészeti szak egész jó de mindnenap rajzolgatni azért nincs kedvem. inkább a gyöngyfűzés és az üvegfestés rabja vagyok, de az is csak akkor ha van időm.

- a cukrász is tetszik =).

Bocsánat, hogy egy ilyen hosszú regényt írtam, de ezek a lényegesek. Azért remélem kapok ötleteket, és megtalálom a megfelelő tovább tanulást =).

2009. jún. 19. 02:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

HÁt először is azt kell eldöntened ,hogy tovább akarsz e tanulni,vagy nem.ha igen,akkor szinte mindegy hogy milyen, csak gimibe menj, ha nem akkor jöhet a szakközép.

Megpróbálok nem bántóan fogalmazni, de amiket leírtál azok enyhán szólva is éretlenek..DE!!!!! legalább már vannak elképzeléseid, és ez nagyon jó..

A matekot jobb ha megszereted, mert az kb mindenhol kell, és hidd el nekem jobb ha rágyursz a tanulásra, mert az általános iskola tulajdonképpen semmi egy gimnáziumhoz képest..a gimiben látszódik meg igazán ki az aki tanul és ki az aki nem..nagyon rossz lesz először, de ne aggódj 9.-ben szinte mindenkinek tele van a bizonyitvány 2sekkel..

Szóval sztem még ráérsz dönteni, hogy mi legyél, ha a középsuliban is szeretni fogod ezeket a tantárgyakat, és jól is fog menni akkor elkezdhetsz komolyan gondolkodni rajta..

Jah és felsoroltál munkákat, meg a kifogásokat rá, mint írtad "ebben a csicska országban" nem nagyon válogathatsz a munkák között..tedd össze a kezed ha ezek közül akármelyik is sikerül,manapság több diplomás emberek sem kapnak munkát , nemhogy válogassanak.. Remélem tudtam egy kicsit segiteni!SZIA!

2009. jún. 19. 07:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A virágkötő vicces szakma. A kollégiumban, ahol laktam, voltak ilyen értelmi fogyatékosok, nekik volt virágkötő szakma a suliban. Szó sem róla, ügyesek voltak.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha ilyen okos vagy, hogy értesz a kémiához (én bölcsész vagyok, és mindig lenyűgöztek az emberek, akik fel bírták fogni a reál tantárgyakat) meg mindenhez, és még érdekel is, akkor inkább menj el egy jó gimnáziumba, ahol még úgy is hatszor át fogod értékelni az életed, mire eljutsz odáig, és több helyre is beadhatod a jelentkezésed (én egészen utolsó évig el sem tudtam dönteni, hova menjek, szóval nem kell most még ezen izgulni).

Szakmát a gimnázium után is szerezhetsz, és lehetsz virágkötő meg cukrász meg akarmi, viszont szakma után már valószínűtlen, hogy elvégeznéd a gimnáziumot, így én azt javaslom először. Onnan van a legtöbb esélyed továbbtanulni egyetemen állatorvosnak vagy gyógyszerésznek (nyugi, mire odáig eljutsz, már nem robbantasz fel semmit :D). A tantárgyak, amik ehhez kellenek, a kémia, matek, biosz - középiskolában úgyis új tanárt kapsz, úgyhogy még simán lehet jó jegyed.

A művészeti képzés becsülendő, hogy érdekel, de évente kb 10 embert vesznek fel, mind kiemelkedő képességű, nem gyöngyfűzögetős (bocs), hanem igazi profi, akinek már semmit nem kell nagyjából tanítani, amiből fél sem él meg belőle. Tudom, mert egy jó nevű művészeti általános suliba jártam, nagyon kemény volt a továbbjutás, hidd el.

A kollégiumtól meg ne félj, iszonyatosan jó, nagyon barátságosak az emberek. Először kicsit fura, hogy kis helyen el kell férni, de aztán megszokod, és nagyon jól érzed magad. Persze gáz meg idióta emberek mindenhol vannak, de arról nem a kollégium tehet.

2009. jún. 19. 07:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen állatorvos legyél. Ne hallgass azokra, akik lebeszélnek róla. Az állatorvos jól is keres, ha hobbiállatokra áll rá. Ha mégsem állatorvos akarsz lenni, akkor legyél gyógyszerész.
2009. jún. 19. 08:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem állatorvos vagy gyógyszerész!
2009. jún. 19. 08:45
 5/7 anonim ***** válasza:

szerintem azt válaszd ami leginkább tetszik.

én cukrászt választanám mert izgalmas és kell is az élelmiszeriparra mindig lesz kereslet.

és ha nem mész egyetemre utána akkor is megélsz.

és utána még ha nem tetszik még mindig mehetsz tovább fősuli egyetem és válthatsz :)

2009. jún. 19. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem minden ember mondhatja el magáról, hogy szereti ezeket a tantárgyakat, ezért javaslom, hogy mindenképpen menjél egyetemre! Ha rosszabb képességű lennél, akkor mondanám a cukrászt virágkötőt.(Úgy őszintén..szerinted az utóbbi mennyitt kereshet?:S)

Megmérgezni, robbantgatni biztos nem tudnál, mivel mire odáig elérsz, mindent tudni fogsz mit hogy kell.

2009. jún. 20. 18:08
 7/7 anonim ***** válasza:

gyógyszerész... tök jól keresnek.

Állatorvos... hm, ez is jól hangzik. :-) Főleg ha magánpraxist csinálsz majd később.

2009. okt. 2. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!