Hova tovább? Mely egyetem? Milyen szak?
Nagyon értékes információk hangzottak el itt, amik számomra is jo, giszen én is Biológusnak szeretnék menni méghozzá szegedre.Mit ajánlatok, szeged jo?
És hasonlóság az orvostan hallgatók, és biológus hallgatók tanulási anyagai ( követelményei) között?
Nekünk ez az első év bioszból, a legelső dolgozat is emelt szintű volt :D Mi persze ezt nem tudtuk, egészen addig, míg el nem szólta magát a tanár :P
Szerintem is nekem inkább az orvosit lenne érdemes megcéloznom. Gondolom biológia szakon a kémia is elég nagy hangsúlyt kap.(?)
Nyílvánvalóan, a biológia velejárója a kémia.
Az orvosin? - lehet nem tudom, inkább felsőbb éveseket kell megkérdezni, ők biztosan tudják.
Igaz még csak nyálcsúrgató, laikus medikuswannabe vagyok, de az első két év az orvosin az anatómiáról (ennek velejárója a fejlődés- és szövettan), orvosi kémiáról és fizikáról, majd az orvosi biokémiáról és biofizikáról, élettanról szól. Meg még néhány töltelék tárgy is fellelhető. Aztán szépen átfolyik a gyakorlatba és kevesebb lesz az elméleti tantárgy.
És igen, az anatómiával állítólag rendesen szeretnek szívatni a profok. De a biokémiáról is hallottam hasonló szépeket. Bár ezek a "szórótárgyak" eléggé intézmény- és egyetemfüggők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!