Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan osszam be a tanulni...

Hogyan osszam be a tanulni valót hogy mindent átvegyek 23-ára?

Figyelt kérdés

Nem akarok csalódást okozni azoknak akik hisznek bennem, és persze magamnak sem. Előre is köszönöm a hasznos válaszokat.

Nem nagyon akaródzik a tanulás lehet hogy az évek során belefásultam egy kicsit és vesztettem a lelkesedésemből.

2009. jún. 14. 19:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Az érettségiről van szó. Lehet az is baj hogy elég maximalista ember vagyok, nem elégedtem meg ha 3-as lett valami. Valamint sokszor még éjjel is tanultam, míg más aludt. Lehet ez is baj volt? Lehet hülyeség, de biztos ti is éreztetek már úgy hogy valamilyen dologban pl.: a tanulás jobb lenni másnál. Előre is köszönöm a segítséget.
2009. jún. 14. 20:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagy segítség leenne a válasz.
2009. jún. 14. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hűűű, várj csak, hanyadika van ma? 14... akkor, mivel a 23 már nem számít, van 8 napod... Ez húzós, de nem lehetetlen, egyetemen (ha mész) többet is meg fogsz tanulni kevesebb idő alatt.

Az amit érzel, mármint, hogy szeretnél jó jegyet, az nagyon becsülendő, manapság ez kihalóban van, én is ilyen típusú ember vagyok, azt mondják az egyetemen, hogy jó jegy a kettes, de én akkor is megtanulom 4-esre, 5-ösre, mert az a munka, kettessel átmenni nem jelent semmit, akkor minek egyetemre járni. A tudás legyen igazi tudás. (A múlt héten volt az év legdurvább vizsgája szerves kémiából, és teljesen lelombozott, hogy csak 4-es lett. Pedig mindent tudtam, mégpedig jobban, mint aki 5-öst kapott, csak a tanár azt mondta,hogy nem beszéltem elég magabiztosan...)Na térjünk a lényegre:

Én már ugyebár egyetemista vagyok, tehát túl vagyok az érettségin, van tapasztalatom a téren:

Szóval, biztosan hallottad már felnőttektől, hogy az érettségi az jó móka... Ha nem, akkor én mondom: ez így van: a tanárok nem akarnak már megszivatni, a barátaid, megpróbálnak segíteni, ki akarják hozni neked a jobb jegyet. Annyit kell megadnod nekik, hogy szivük ből szóljál, ne úgy menj oda, hogy nem érdekel, hanem beszélj beleéléssel, legyél úgy nagyjából képben.

Van egy nagyon nagy előnyöd: a négy év alatt sokat tanultál. Ez az egy nagy előny egyszerre kettőt ér: a tanáraid tudják rólad, hogy szorgalmas, rendes vagy, ezért úgy állnak hozzád. A másik, hogy sokminden már megvan a fejedben.

Az anyagot gondolom kb negyedikben újra átnéztéztétek, kidolgoztátok a tételeket. Azokat csak fel kell idézni. Nem tudom hány vizsgád van. Én bírom azt is, hogy sok-sok órán keresztül ugyanazt a tárgyat tanuljam, de ebből a szempontból nem vagyok jó viszonyítási alap, az ismerőseim azt mondanák, hogy én csak maradjak csöndben, mert nekem minden megragad, de ez más dolog. Neked azt tudom tanácsolni, hogy erre a nyolc napra próbáld meg ésszerűen beosztani: ha beosztasz 2-3 (~2,5) tételt egy napra töriből, ugynennyit magyarból, és még nem tudom milyen tárgyad van... az jó, mert nem terheled túl az agyad, jól átveszed, és pont kész leszel 23-ig. És nem fásulsz bele, hogy "még mindig töri, még mindig töri...".

A tételek átnézése közt tarts 10 perc szünetet, levegőzz, egyél, stb. Intézz el olyan dolgokat, amik zavarják a koncentrációd: barátnők, barátok... (Mármint egy rövid beszélgetés, stb.)

Ne úgy gondolj a tanulásra, mint a nyűgre, amit a nyakadba akasztott ez az egész érettségi időszak, hanem, mint egy utolsó nagy küldetésre ott, ahol már megannyi eredményed volt. Zárd ki a zavaró tényezőket, ne tévézz tanulás közben, és ne gépezz, a műsorokat inkávv vedd fel videóra... Zenét se hallgass nagyon, hacsak nincs valami nagyon szuper stílus, amitől szárnyra kapsz, és jobban megy a tanulás, mint egyébként.

Még valami: ezt a fásultságot valahogy próbáld kiheverni, mert később gondjaid lesznek vele. Hidd el nekem, én láttam már rá példát, és az ismerősöm siralamsan tanul, egyszerűen kárnak jár egyetemre. Próbálj meg a nyáron minél többet lazítani, kikapcsolódni, ha dolgozol valamit, akkor is hagyj magadnak a nyár végén legalább négy hét szünetet, mert különben semmit nem ért a szünet. És, jó, hogy nem akarsz rossz jegyet, de ne akard mindenáron. Engem a barátaim droidnak tartanak, mert azt hiszik, hogy egész nap tanulok. Ez rosszul esik, mert egyébként nagyon érzékeny ember vagyok. Csak én minimális pihenéssel képes vagyok teljesíteni (azért én is sokat beszélgetek a barátaimmal, mert én pl nehezen bírom egyedül), de ez nem általános. És nincs magánéletem, ez hátráltat. HA egyetemre mész, minden héten legyen valami programod, ahol elfelejted a sulit. És vigyázz rá, hogy legyen magánéleted, értem itt azt, hogy néha egy megfelelő lelkitárs, aki hasonlóan gonodlkozik, mint te, sokat segíthet.

Remélem valamit tudsz ebből hasznosítani, az érettségin is, és a későbbiekben is. Sok sikert a vizsgákhoz!

2009. jún. 14. 22:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Te minek tanulsz az egyetemen? Köszönöm a hasznos válaszodat ,sokat segített!
2009. jún. 15. 09:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Vagyis mi lesz a szakmád, miből kapsz diplomát ha végzel?
2009. jún. 15. 09:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a biztatást, és a bátorító szavakat. Majd írok hogy sikerült.
2009. jún. 15. 09:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Vegyészmérnökire járok.
2009. jún. 15. 12:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sajnos nem vagyok jó példa,mert én ilyen last minute tanuló vagyok,most is egy hét alatt készülök fel szóbelikre (én 23-án megyek),szóval nagyon nincs sok lehetőségem beosztásra,napi 10 tételt tanulok...Lehet,hogy neked úgy jobb,ha váltogatod a tantárgyakat,én mondjuk tudok órákig pl törit tanulni.

Egyébként megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok így ezzel a belefásulás dologgal.12 évig tanultam,nekem az utolsó év is már ilyen volt,de gondolj arra,hogy már csak 1 hét,és utána azt csinálsz,amit akarsz!Próbálj nyáron valahogy feltöltődni ha szeptembeben kezded az egyetemet vagy a fősulit!

2009. jún. 17. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!