Zöldbarack kérdése:

Mi legyek ha nagy leszek?

Figyelt kérdés
Én egy 13 éves lány vagyok. Szeretném előre elgondolni, hogy mi legyek. A problémám csak az, hogy az érdeklődési köröm elég széles. Majdhogynem minden érdekel és mindenben eltudnám magam képzelni. Esetleg ami a legközelebb áll hozzám az a rajz, írás vagy épp az állatok, természet. Ötleteket, tapasztalatokat szeretnék kérni. Előre is köszönöm. :)

2012. márc. 18. 10:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Így elég nehéz eldönteni, mert csak általánosságot írtál. Az állatokat és a természetet szinte mindenki szereti, ezzel el tudsz menni pl. ökológusnak, viszont a biológia szakot (és most tapasztalatból beszélek) nagyon nehéz elvégezni, elszántság kell hozzá. Írás? Újságírásra gondolsz? Szerintem ez egy felesleges dolog, a bölcsészek 20millióan vannak már, futószalagon gyártják őket és nem is tudnak elhelyezkedni. Rajz? Ha komolyan gondolod, akkor még időben van, hogy el kezdj komolyan foglalkozni ezzel, mert ha mondjuk művészeti suliba szeretnél menni, ott nagyon nagy a követlemény, én 11.-ben kezdtem el gondolkodni, hogy hova menjek, és sajnos a művészeti sulira már nem lett volna időm felkészülni, de neked még van.
2012. márc. 18. 10:42
 2/2 anonim válasza:

Ha még nem tudod mi szeretnél lenni, akkor általános után a gimnáziumot válaszd! Én se tudtam/tudom mi leszek majd, ezért nyelvi gimibe járok!(mert szeretem a nyelveket) :)

De ez attól is függ hányas tanuló vagy, a gimihez legalább 4-esnek kell lenned, és szorgalmasnak ha nem akarsz ott megbukni.

Meg ha Magyarországon élsz ott sokkal keményebb az oktatás(úgy tudom) én külföldi vagyok, de azért itt se könnyű. :) 16L

2012. márc. 20. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!