Az első okj-s képzés ingyenes Magyarországon. De mi van akkor, ha én szerzek egyet, de külföldön?
Figyelt kérdés
1 év múlva van lehetőségem kimenni külföldre, tanulni. Ha ott szerzek szakmát, akkor már fizetnem kell az okj-ért itthon?2009. jún. 12. 09:30
1/4 anonim válasza:
Hát azt szépen tagadd le drága, a jó életben nem jönnek rá, azért ne aggódj, nincs ilyen hatalmas uniós nyilvántartás ... ez csak az álmuk, majd egyszer talán, de szóval ezt sztem 20 évig még nyugodtan megteheted. Figyusz, nekem a spanyol diplomámmal szarakodnak kb 2 éve és még azt se tudják, hogy milyen egyetem, mi hol merre, bénáznak, szóval olyan szintű a fejetlenség, hogy egy szakmára meg aztán tuti nem jönnek rá, na most hogy jogilag egyébként meg hogy is lenne, ez jó kérdés, mert ha külföldi, akkor végül nem a magyar állam fizette úgymon dneked az elsőt, szóval ehhez jogász kellene sztem.
2/4 anonim válasza:
Igen, de ha rájönnek, akkor nagyon megvágnak. Szóval úgy kalkulálj.
3/4 anonim válasza:
Akárhogy is van, nehogy már kihagyd a külföldi tanulást !! Ne tudd meg, nekem van magyar és úgymond nyugati végzettségem is, na most a magyart egyszerűen sehol nem hajlandók elismerni, hiába mondják hogy igen, a nyugatira viszont itthon is felnéznek, még akkor is, ha sokszor gyengébb a színvonal, mint nálunk. Úgyhogy ha meg eleve külföldi munkában is gondolkodsz, nemá h kihagyd !
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!
Teljesen igazad van, semmiképp nem hagyom ki. És külföldi munkába is gondolkodom. Majd még vhogy utána fogok nézni.
2009. jún. 12. 10:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!