Mit gondoltok az Emberi Erőforrások Alapszakról?

Figyelt kérdés

Vélemények?

Tapasztalatok?

2012. márc. 16. 21:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

biztos van

mindennek van jó és rossz része is

ha ezt szeretnéd (de csak ha nagyon-nagyon) akkor menj erre a szakra

de előtte tájékozódj alaposan (és ne csak innen)

2012. márc. 17. 16:45
 12/19 A kérdező kommentje:
De tudsz olyat is, aki jó véleménnyel van a szakról, vagy csak rosszat tudsz? vagy az elhelyezkedési lehetőségekről tudsz valamit?
2012. márc. 17. 17:49
 13/19 anonim ***** válasza:

van aki jó véleménnyel van róla

(a saját szakját ált. mindenki védi)

2012. márc. 17. 20:56
 14/19 A kérdező kommentje:
Értem, de olyanra gondoltam, aki példákat tud felhozni, hogy miért rossz, miért jó.
2012. márc. 17. 21:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem hasznos, mert ezzel kifejezetten csak HR-es leszel, de ehhez a munkához tulajdonképp nem kell feltétlenül ilyen végzettség, megteszi egy hagyományos közgazdász is (pl. gazdálkodási és menedzsment), és akkor azzal már eleve több esélyed van, mert többféle munkára is esélyesebb lennél vele (pénzügyi, számviteli, stb), nem csak hr munkára.
2012. ápr. 3. 22:14
 16/19 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor nem érdemes ezzel a szakkal foglalkozni?
2012. ápr. 4. 20:50
 17/19 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet kerek-perec kijelenteni, hogy nem érdemes, de az biztos, hogy ezernyi más szak van, amivel érdemesebb
2012. ápr. 5. 03:05
 18/19 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszodat. : )
2012. ápr. 5. 19:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Az ismerőseim közül konkrétan az ostoba p*cs* típusok mentek ide. Nem tudnak nyelveket normálisan, matekhoz, ilyesmikhez még annyit sem konyítanak, de már általában a földrajz szintű tárgyakkal is meggyűlt a bajuk. Intrikus, pletykás, rosszindulatú, kitúró a természetük, simán hátba támadnak. Az emberekhez semmit nem értenek, rémes dobozokban gondolkodnak, már ha egyáltalán arra képesek. Ennek ellenére szeretik ezt mondani jelentős tehetségüknek, mert hasonló emberekkel kerülnek gyakran egy társaságba, akikkel - alacsony lélektani komplexitásukból és hasonlóan sekélyes jelleméből, triviális problémáikból adódóan -könnyen megértetik magukat.

Saját véleményem szerint a HR a modernkori, egyetemi titkárnő/adminisztrátor-képzés és az ott tanuló emberanyag sem valami minőségi. BCE-n teljesen külön fakként kezelik őket, afféle korcsként, majdnem minden alapozó tárgyuk külön van, szemben mondjuk egy nemzetközi gazdálkodással vagy kereskedelem és marketinggel, akik színvonalas és megkövetelő közgazdász alapképzésben részesülnek, függetlenül attól, hogy aztán milyen irányban indulnak el. Szerintem ez a szak egy zsákutca, túl specializált képzést nyújt, nem túl erős alapozással, így akinek van némi gógyija, annak másik közgazdász alapképzést ajánlanék, ahonnan aztán több is a lehetőség a későbbiekben.

Ja, és szerintem az is mond valamit, hogy sokáig csak levelezőn volt ilyen szak pl. BCE-n...

2012. szept. 12. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!