Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Műszaki menedzser vagy emberi...

Műszaki menedzser vagy emberi erőforrások alapszak?

Figyelt kérdés

2012. febr. 6. 21:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Műszaki menedzser.
2012. febr. 7. 10:52
 2/15 A kérdező kommentje:
Ez tömör válasz volt. Köszönöm szépen. Még annyit le tudnál írni, hogy miért műszaki menedzser, megköszönném. : )
2012. febr. 7. 19:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is a műszaki menedzser képzést mondanám inkább. Jelenleg mérnöki szakon tanulok, van műmenes ismerősöm. Igazából sokan leszólják ezt a szakot mer se nem mérnöki se nem közgazdász. Valahol a kettő között van félúton. De nem kell törődni azokkal akik leszólják ezt a szakot. Ha valamiben jó vagy akkor úgyis lesz vele munkád. Ha elvégzel egy mérnökit és 2-essel épphogy átrúgdalnak, akkor hiába van meg a végzettséged ha kókler vagy hozzá. Magyarul hamar kirúgnak majd. És egy jó tanács: mindenképpen azt tanuld amihez kedved van, mert különben szenvedés lesz az egész felsőoktatás. Az első 3 félévben úgyse lesz olyan tárgyad aminek majd hasznát vennék a munkád során.
2012. febr. 8. 13:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. Ha még valaki tudna mondani valamit, akkor megköszönném. : )
2012. febr. 8. 20:07
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

Én is gondolkoztam ezeken a szakokon, valószínűleg műszaki menedzsert fogok jelölni. Az emberi erőforrások szakok csak nagyon kevés állami hely van, szóval nem is lenne sok esélyem bekerülni..

Én a műszaki menedzseren a BME és az Óbudai Egyetem között gondolkozom, te hol jelölnéd? :D

Az óbudait sokan gagyinak mondják, a BME viszont szerintem túl sok lenne...

2012. febr. 8. 22:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Én is inkább az Óbudai Egyetem felé hajlok, és úgy hallottam, hogy nem ad rossz képzést, sőt állítólag elismert, meg olvastam is. Szóval, emiatt ne aggódj, meg amúgy BME-n csak a matek nehéz, azt meg lehet teljesíteni, csak "kicsit" többet kell tanulni. : D na, de örülök, hogy legalább nem egyedül gondolkozom ezen. és mit gondolsz, az emberi erőforrásokkal egyáltalán el lehetne helyezkedni majd valamikor? : )
2012. febr. 8. 22:43
 7/15 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Hát igazából mindkét szak ilyen "félig közgazdász" jellegű, csak a műszaki menedzser mérnöki vonalról, az emberi erőforrások meg inkább társadalomtudományi vonalról közelíti. Több embertől hallottam h mindkét szakot sokan másodiknak veszik fel, pl. pénzügy v gazdmen mellé a HR-t, vagy pl. gépészmérnök a műszaki menedzsert. Emiatt félek kicsit h van-e elég munkahely ezeken végzetteknek...

Viszont műszaki menedzserre valószínűleg felvennének államira, mivel elég sok hely van, csak lehet majd kezdeni vele valamit, igazi mérnökihez én kevés lennék.. :D

2012. febr. 9. 14:19
 8/15 A kérdező kommentje:
Valahogy felvehetnénk a kapcsolatot, a későbbiekre nézve esetleg, ha benne lennél. : D Engem is ez érdekelne a legjobban, egyébként. : D
2012. febr. 10. 16:58
 9/15 Dr. Kocsis László válasza:
0%

Akit részletesen érdekel a műszaki menedzser képzés nézzen utána az EDUTUS főiskola honlapján:

[link]

Érdemes, az országban egyedülálló létesítménygazdálkodási menedzser szakirányról szóló információkat is elolvasni:

www.edutus.hu/felvetelizok/kepzeseink/ba-alapkepzesek/2622-l

etesitmenygazdalkodasi-menedzser-fm-kepzes

2012. febr. 21. 10:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az emberi erőforrások alapszak nem félig közgáz. Teljesen az. Pénzügyet, matekot, marketinget, makrót, mikrót, statisztikát, számvitelt, vállalatgazdaságtant, informatikát tanulok (emberi erőforrások alapszakosként). És a diplomámban is az lesz, hogy közgazdász HR szakon, ha egyszer meglesz. Műszaki menedzsernek menjél. Az jobb lesz.
2012. márc. 8. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!