Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyit ér egy ELTE-BTK-s...

Mennyit ér egy ELTE-BTK-s diploma? (történelem szak)

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várom, akiknek valami közük is van a kérdéshez, tehát érintettek, vagy van tapasztalatuk és nem mindenféle jöttmentek életbölcsességeit

2012. márc. 11. 23:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

A mostan hozzászólóknak írom (korábbi válaszolók egyike vagyok), hogy a lelkesedésük kell ahhoz, hogy ott legyenek, ahol most vannak. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy még nem léptek ki a valódi munkaerőpiacra és talán nem nézték meg, hogy nagyra becsült oktatóiknak milyen rokonságuk van. Én is kedvelem azokat, akiket ők, hiszen üzlettársaim és nem vitatom a hozzáértésüket sem ezeknek az embereknek (különben nem lennének az üzlettársaim!).

Amióta a politika megtámadta a felsőoktatást, azóta az egyetem aktív ellentámadásban van és ilyen-olyan statisztikai elemzésekkel igyekszik bizonyítani, hogy milyen hasznos az ELTE-s diploma (főleg a BTK-s). Ennek a harcnak az egyik szóvivője Máté András. Pont az ő elemzésében jelent meg hasonló, amiket én is állítok. Magyarul az ELTE BTK (Máté András szerint is) alapvetően az elit gyerekeit képzi. Szerinte ez jól van így... Azzal nem foglalkozik, hogy milyen hátrányt jelent ez azoknak, akik nem az elit gyerekeiként kerülnek oda, ahogy azzal sem, hogy a történelemtudományra ez milyen hatással van. Ezt értem is, hiszen amikor egy intézmény a támadások kereszttüzébe kerül, nem fog maga ellen fordulni.

Mindenesetre az ő elemzései publikusak, le lehet belőlük ellenőrizni, hogy mennyit ér az ELTE BTK történelem szakos képzése. Nem azt mondom, hogy mindenki olvassa ki belőle amit akar, hanem azt, hogy az ő adatai is elég árulkodóak.

Ahogy írtam is: nekem MOST MÁR jó, hogy ezek az emberek ott vannak az egyetemen, nagyon jó kapcsolatot jelentenek és sok-sok pénzt. Azonban össztársadalmi érdekeket nem szolgál. Ha egy embernek van 4-5 állása, ha a tudományos jellegű állások rokonság, protekció alapján dőlnek el, ha a frissen végzett diplomások nem találnak a szakterületen belül állást (mert a protekciósok bitorolják azokat és egy embernek több státusza is van) - az hatalmasan káros.

Ha az utolsó hozzászólók majd állást keresnek, meg akarnak élni a diplomájukból és esetlegesen megszerzett tudományos fokozatukból, látni fogják, hogy milyen ez a szakterület. Akkor teljesen máshogy fog csengeni például Máté András értékelése (miszerint a BTK-s diplomásokra hol van igény... mert azt nem mondta ki, hogy honnan szorulnak ki a diplomások és miért).

2014. jan. 14. 07:39
 12/13 anonim válasza:
Utolsóval teljes mértékben egyetértek, én gimis vagyok de annyira imádom a történelmet és szeretnék vele foglalkozni,mert olyan szívesen tanulnám és foglalkoznék vele, és tényleg az a legfontosabb,hogy szeresd csinálni a munkád!
2022. febr. 10. 12:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Uncsi.
2023. szept. 7. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!