Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Itthon vagy külföldön lehet...

Itthon vagy külföldön lehet sikeresebb jövőt felépíteni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, ha fel növök szeretnék egy sikeres ember lenni, karrier szempontjából és szeretnék egy szép családot. Persze tudom, hogy ehhez tanulnom kell sokat, de az egyik baj hogy nem vagyok egy okos ember (de azért mindent megteszek hogy a legjobbakat produkáljam az iskolában") a másik pedig az hogy egyre többször hallom azt hogy itt Magyarországon nem lehet megélni, lehet hogy külföldön jobban járnék ha ott keresnék munkát és ott élném le az életemet?
2012. febr. 28. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell menni külföldre. Magyarországon a becsületes munkának nincsen értéke.
2012. febr. 28. 18:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

El kell innen menni! Nekem anyukám és a családom minden nap mondja, hogy itt ne akarjak maradni. (Hozzáteszem, sosem itt terveztem a jövőmet.) Egyet is értek velük. Amíg ez a politikai és gazdasági helyzet meg nem változik (pozitív irányban nem hiszem, hogy fog mostanában), addig nem itt kell gondolkodni a jövőről. Ha jól tanulsz, használd ki, vannak olyan egyetemek/főiskolák külföldön (Skócia, Németország, azt hiszem Erdélyben is), ahol nincs tandíj, vagy csak nagyon csekély. Ezzel szemben egy magyarországi egyetemen rámegy mindened arra, hogy fizesd a tanulást, emellett dolgoznod is kell (szinte lehetetlen olyan állást találni, amiből meg lehet élni), ha fenn akarod magad tartani. Már csak ezért is érdemes külföldre menni. (A megfelelő nyelvtudás persze nagyon fontos!) Emellett az életszínvonal számos országban jobb, mint itt. Sok rokonom él külföldön. Az unokatestvérem Dubaiban orvosként dolgozik (én is ott szeretnék majd élni), a másik Amerikában (nem mint orvos, bár ez nem lényeges). Szóval, ha szeretnél sikeres lenni, akkor mindenképpen fontos, hogy legyen valami végzettséged, tudd az általad választott ország nyelvét megfelelő szinten beszélni, és persze pénz is kell. De hidd el, ha van lehetőséged, és biztos anyagi háttered ahhoz, hogy kimenj, akkor tedd meg! Megéri. Hosszútávon biztosan. Ebben az országban kevés az esély, hogy elismert, és sikeres legyél. Külföldön több a lehetőség!

16/L

2012. márc. 1. 21:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, én is valahogy így gondolom. De az a baj hogy nem vagyok jó tanuló pedig szeretnék az lenni de tudom, ez csak rajtam múlik.
2012. márc. 2. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!