Olyan lehetséges, hogy valaki történelem-biológia szakos tanár legyen?
Nincs kikötés ,hogy milyen kombót választasz.
nekem általánosba volt egy tanárom aki egyszerre tanított 4 osztálynak földrajzot, törit, számtekot és médiát/etikát
Most tudomásom szerint úgy áll a dolog, hogy jószerivel akármilyen szakpárral lehet valaki tanár. Olyan megkötés azért szerintem van, hogy nem minden BA/BSc mellé vehetsz fel minden második szakos minort. (Ez a minor egy 180kredites alapképzésből 30-40-50 kredit, amit a szakirány helyett, vagy tanári szakirány címen választhatsz.) Ráadásul a töri mg a biosz két külön egyetemi karon van valszeg, tehát az óráid is macerásak lehetnek. Az előző válaszolóval is egyet kell értenem, a töri-biosz azért is fura párosítás, mert egyik órát sem tanítod túl nagy heti óraszámban, tehát elég sok osztályt kell párhuzamosan vinned. (Ráadásul fennáll a lehetősége, hogy az iskolák nem fognak tudni mindkét szakoddal foglalkoztatni, ezért esetleg csak félállást, vagy óraadói státuszt kapsz. -- Én is csak készülök tanárnak, tehát ez nem tapasztalat, inkább csak a saját elképzelésem...)
Viszont mindentől függetlenül: ha szeretnél ezzel a párosítással tanár lenni, akkor még talán idén kezdd el, mert jövő (2013) évtől tervbe van véve a tanárképzés újbóli osztatlanná tétele, úgy hallottam; és az új rendszer csak fix szakpárokat engedne, ismétlem, elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!