Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segítséget kérnék, hogy...

Segítséget kérnék, hogy milyen irányban\esetleg konkrétan hol tanuljak tovább (? )

Figyelt kérdés

Most írtam ki ezt a kérdést is, ez is szükséges, hogy értétek, mennyire nincs fogalmam:D http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

Gondoltam leírom, minden tantárgyból, hogy hogy állok (bocsi, ha hosszú lesz, de légyszi olvasd el ha van időd):

-irodalom: 5-ös vagyok, szeretem is, bár néha untat.

-nyelvtan: most 4-es lettem, pedig mindig 5-ös voltam, belőle, de ezt majd kijavítom. Jártam versenyekre is (nem túl komolyakra), de nem foglalkoztat ez a terület túlzottan:D

-töri: 4-es vagyok, kb úgy állok vele mint az irodalommal.

-angol: már régóta tanulom, nyelvi tagozatra is járok és ebből nagyon jó vagyok, 5-ös, középszintű (komplex) nyelvvizsgám is meglett belőle nemrég.:P

-német: tavaly kezdtem, 5-ös vagyok, de nem haladunk valami komolyan belőle. Alapból jó a nyelvérzékem.

-földrajz: csak tavaly+idén van, eléggé szeretem, tavaly 4-es voltam, most 5-ös. Ez komolyan tetszik, csak nem tudom mit kezdhetnék vele:(

-biosz: ez ugye másodiktól van (tehát most szeptembertől 4 évig), eddig 5-ös vagyok, nagyon szeretem.:)

-kémia: csak tavaly és idén van, tavaly 3-as voltam, most 4-es, de már ötösöket is szerezgetek:D Szóval fejlődő képes vagyok. Kezdem megérteni:D

-matek: tavaly 4-es voltam, most félévkor 3-as, de már ebből is négyes-ötösöket szerzek, általában szeretem.

-fizika: tavalytól harmadikig lesz. Tavaly 3-as voltam, most 4-es, de ötöseim vannak mostanában:D

-rajz: gondoltam ezt is megemlítem:D Nem az a tipikus béna rajzos vagyok, de nem egy tehetség:D

-info: csak tavaly volt, géphez értek (a saját szintemen). Komolyabb programozásokról nem szeretnék tanulni, viszont az ilyen grafikai dolgok érdekelnek:)

Tehát alapból jó tanuló vagyok és jövőre ugye már számít is az évvége, úgyhogy javítani is szeretnék, csak nem tudom mi legyek. Csak legalább tudnám, hogy milyen irányba.

Amiken eddig gondolkoztam:

- orvos: de lemondtam róla, sokáig kell tanulni és nekem ott túl nagy lenne a felelősség.

- pszichológus: ez nagyon tetszett, csak rájöttem, hogy nem a székben ülő fajtára van nagyobb elhelyezkedési lehetőség, hanem mondjuk egy iskolai/kórházi, ami annyira nem vonz.

- fotós, lakberendező, újságíró, rendezvényszervező: ezek ilyen régebbi dolgok, normálisan elhelyezkedni nem nagyon lenne esélyem:D

- mérnök (építész): hát azért ennyire matekos beállítottságú nem vagyok. A belső építész nagyon tetszett, aki azthittem, hogy ilyen oszlopokat, meg belső tereket tervez, de utána olvastam, és a belső építésznek komoly rajzokat kell bemutatni, meg ilyenek. Szinte egyenlő a lakberendezővel, amivel szintén nincs sok esélyem:D + nem is tudok úgy rajzolni.

- gyógyszerész: nem rossz, csak a kémiának jobban kéne mennie

- marketinges dolgok is tetszenek

- tolmács, fordító: hát szerintem már most el kellene kezdenem több nyelvet tanulni ehhez, amit most nem tudnék bevállalni:\ Pedig alapból nagyon szeretnék majd minél több nyelven tudni:)

- meg ami nagyon tetszik, az ilyen kutatómunka:) Mondjuk biológiával kapcsolatban, vagy nem is tudom, de tetszene.

Bocsi, ha hosszú lett, de köszönöm ha eljutottál idáig:D És még jobban megköszönném, ha valami értelmes tanácsot is tudnál adni, mert tényleg elképzelésem sincs:S

Előre is köszönöm :))!

2012. febr. 24. 17:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Igen, már két emelt kell oda.
2012. ápr. 9. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!