Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Minek egy műkörömépítőnek...

Minek egy műkörömépítőnek érettségi?

Figyelt kérdés

Eszem megáll!Már több helyen is olvastam olyan hirdetést, hogy OKJ műkörömépítő tanfolyam indul, érdekelne is, ha nem lenne hozzá feltétel az ÉRETTSÉGI!(Na meg horribilis összegekbe kerül egy ilyen tanfolyam, úgyhogy már ez is kizáró ok).

Nos, az igen borsos árnál már csak az felháborítóbb, hogy elvárásként tüntetik fel az érettségi bizonyítványt.

Mégis, mi a nyavalyának egy műkörömépítéshez érettségi?Ezek azt feltételezik, hogy akinek nincs érettségije az nem csak sík hülye, de még kézügyessége sincsen?Mer szerintem az alapvető elvárás inkább az kéne legyen, a kézügyesség, a kreativitás.Azt nyilván egy szakmunkás is tudja, hogy a körmöt nem ráspollyal csiszoljuk és nem vágjuk szabó ollóval.

Mondjuk, van még sok egyéb tanfolyam és szakma is, amihez szerintem csak felesleges flanc az érettségi.Ennyire sznobok az emberek, vagy más oka van ennek az érettségi és diploma mániának?!

2012. febr. 22. 11:46
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta veled?
2016. okt. 21. 17:42
 22/22 Doom292R válasza:
Jaj haggyuk már ezt az érettségi dolgot ezelőtt 10 éve kb én varró női szakmát tettem le nem nem pedig érettségit!! Akkor miről beszélünk??
2023. nov. 8. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!