Mennyi egy átlag tanulmányi ösztöndíj összege az ELTE-n a BTK-n?
Kedves utolsó, valamit te keversz össze... 4-5.000Ft eleve nem lehet a tanulmányi ösztöndíj, mert annak a minimális összege 6.000Ft. A 0ft után ez az első lépcsőfok. Aki kap, ennél kevesebbet nem kaphat.
Egyébként meg nekem van több csoporttársam is, akik 40.000Ft feletti TANULMÁNYI ösztöndíjat kaptak havoonta. Nem mondom, hogy ez az általános, de létezik ilyen is.
Nekem eddig ilyen ösztöndíjaim voltak:
I. szemeszter: gólyaként nem lehet tanulmányit kapni
II. szemeszter: 6 000 Ft
III. szemeszter: 39 700 Ft
IV. szemeszter: 12 900 Ft
V. szemeszter: 56 400 Ft
Azt kell erről tudni, hogy az őszi (azaz a páratlan) szemeszterekben mindig magasabb a tanulmányi ösztöndíj, mint a tavasziban, mert az előbbibe még nem számítanak bele a gólyák, viszont a keretszám (az úgynevezett hallgatói normatíva) utánuk is jár, tehát az ő részük is belekerül a közösbe.
Tudtommal egyébként az ELTE-n belül az BTK-n a legmagasabbak az ösztöndíjak, mert itt elég sok tárgyat lehet relatíve könnyen teljesíteni. Én pl. ezt az elég magasnak számító 56 000 Ft-ot 6,8-as kreditindexre (43 teljesített kredit, szinte mind ötös vagy néhány négyes) kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!