Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételizzek most egyáltalán?

Felvételizzek most egyáltalán?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok gimnáziumban. Mindenképpen szeretnék továbbtanulni egyetemen, de nem tudom, hogy mit is szeretnék csinálni, úgy gondolom, hogy jobb lenne várni egy évet, talán addigra kialakulna.

A következő egy évben meg szeretnék vagy dolgozni, vagy nyelvet tanulni külföldön.

Sok egyetemen a legelső félévben nem engedik a passziválást. Tehát ha jelentkezek egyetemre, és felvesznek, akkor még onnan én eldöntöm, hogy egyáltalán beiratkozom-e? Érdemes egyáltalán most jelentkeznem bárhová?

2012. febr. 20. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb lesz, ha most vársz egy évet, míg biztos nem leszel abban, hogy mit szeretnél tanulni. Jobb lenne, ha most nem felvételiznél sehova, míg határozatlan vagy...
2012. febr. 20. 16:54
 2/3 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok. Egyszerűen nem tudom hogy mit kezdjek magammal, ami tetszene szak arra most nem fogok tudni bekerülni (igazgatásszervezés, gazdasági), ezért erősen gondolkodtam hogy mi legyen, de végül úgy döntöttem csak beadom a jelentkezést(történelem szakra)és majd lesz valami. Ha felvesznek, és mégse akarok oda menni, akkor visszautasíthatom vagy akár halaszthatok is egy évet.
2012. febr. 21. 16:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Jövőre elvileg 2 emelt szintű érettségi kell a bejutáshoz, úgyhogy ha jól döntöttél beadtad.

Nyelvet tanulni egyetemen/fősulin is lehet vagy akár Erasmussal kimenni. Képesítés nélkül meg had ne mondjam milyen munkát tudnál szerezni..

Én nem hiszek a halasztásban, akik érettségi után rögtön halasztanak gyakran nem mennek vissza tanulni. Másrészt pár év buli és szórakozás is ráfér mindenkire, hiszen több ilyen év biztos nem lesz.

2012. febr. 26. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!