A munkaügyi központba ha regisztrálok van esély, hogy tanfolyamra küldjenek, úgy hogy van egy OKJ-s bizonyítványom, viszont sose volt még bejelentett munkahelyem?
22 éves vagyok, munkanélküli. Van egy középfokú OKJ-s bizonyítványom, de nem dolgoztam még sehol, maximum diákmunkán voltam.
Klassz lenne elvégezni még egy tanfolyamot, mert az én bizonyítványommal semmit nem érek.. és tudtommal a munkaügyi központ szokott embereket küldeni tanfolyamra.
De milyen kritérium kell hozzá? mikor küldik az embert tanfolyamra? Ingyenes? Hogy megy ez?
Valaki le tudná nekem írni részletesen?
Küldeni nem küldenek, neked kell jelentkezni!
Azt tudni kell, hogy nagyon sokan jelentkeznek ezekre a tanfolyamokra, többszörös a túljelentkezés.
Mivel nincs munka, sokan választják ezt a megoldást, mert jár keresetpótló juttatás a tanfolyam időtartama alatt. Leegyszerűsítve tanulsz és mellette pénzt is kapsz.
Mindegyik tanfolyamot megelőz egy tesztírás vagy egy felvételi elbeszélgetés. Akiknek sikeres a tesztjük, azok közül sorrendet állítanak fel. pl. azt veszik figyelembe, hogy mennyi ideje regisztrált álláskereső, hány szakmája van, mennyire látszik rajta, hogy aktív álláskereső.
Ha van olyan munkáltatói szándéknyilatkozat, hogy a tanfolyamot követően foglalkoztatni tudnak, akkor szinte biztos, hogy azt a jelentkezőt választják (mivel utána kikerül a rendszerből, sikerül neki elhelyezkedni).
A lényeg, hogy menj be a munkaügyre, és jelentkezz tanfolyamra, többre is jelentkezhetsz, de azért legyen konkrét elképzelésed. pl. ne jelöld be a virágkötőt + a kőművest :), mert egyből leveszik, hogy csak a pénz miatt mész a tanfolyamra, ilyenkor azonnal mész a lista végére.
A jelentkezési lapon, van egy ügyintézői javaslattételi rész, amit az az ügyintéző tölt ki, akinél leadod a jelentekésed, már ott próbáld meg magad sikeresen "eladni", hogy jó értékelést írjon rólad.
Mérd fel, hogy milyen végzettség megszerzése jelentene nagyobb esélyt a munkaerőpiacon illetve, hogy milyen munkakörben szeretnél dolgozni, és az alapján válassz.
Sok sikert!
Köszönöm szépen a részletes és segítőkész választ!! Már voltam a munkaügyiben és azt mondták, hogy majd március végén fognak ők is tudni valamit a tanfolyamokról.
Hát majd meglátjuk :) Köszönöm még 1x! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!