Ha érettségiző szakközépiskolában leérettségizek van lehetőségem nem a szakomnak megfelelő egyetemre/főiskolára mennem?
Magyarországon az érettségi feltétele - tudtommal - a középiskola befejezése. (Tehát 9-12. évfolyam, vagy 1-4. osztály, hol hogy számozzák.)
Ha ez megvan, akkor lehet érettségire jelentkezni.
Tehát a magyar érettséginek NEM feltétele, hogy szlovák érettségid legyen.
Ugyanakkor feltétele az, hogy a 12. osztályos anyagig a bizonyítványaidat elismerjék. Ezen kívül csak olyan tantárgyból érettségizhetsz (megint csak lehet, hogy "elavult" ismereteim szerint!), amit legalább két évig tanultál.
Ergo a kérdés az, hogy a kinti tanulmányaidat itt elismerik-e, nem pedig az, hogy kint leérettségizel-e.
De tényleg az a baj, hogy én olyan régen végeztem (vagyis, a rohanó szabályváltozások miatt tűnik régnek a 2004...), hogy nem vagyok biztos benne, hogy ami tanácsot adok, az még úgy is van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!