Ha érettségiző szakközépiskolában leérettségizek van lehetőségem nem a szakomnak megfelelő egyetemre/főiskolára mennem?
Mindegyik szakon megvan adva feltételként, hogy milyen érettségivel kell rendelkezned, orvosira tudomásom szerint kell a biológia. Az iskola oldalán biztosan fel vannak tüntetve a szakonkénti elvárások.
Plusz javasolnám a felvi.hu-t is ott szintén fel vannak tüntetve, de csak a magyar iskolákra tudomásom szerint, nem tudom mi ennek az oldalnak a szlovák megfelelője.
Ha akarok akkor lehet más érettségi is. Ezek csak a kötelezőek:D
Am mi van az orvosival? Ahhoz mik kellenek?
Én közgazdasági szakközépből mentem jogra, szóval igen, lehet szakközéppel is, minden gond nélkül. :)
Egyedül az számít, hogy azok az érettségik legyenek meg, amik az adott szakhoz kellenek.
Ez a jog esetében a magyar és a történelem volt, emellett plusz pontok jártak a nyelvvizsgákra. (Ez azóta változhatott, én még 2005-ben felvételiztem.)
A közgazdaságtan meg kifejezetten jól jött, szóval mondhatni, hogy előny is volt a szakközép. :)
Az orvosira tudtommal biológia és fizika kell, de ezt nézd meg a felvi.hu-n.
Általános orvos képzés folyik Budapesten (Semmelweis Egyetem), Debrecenben, Szegeden és Pécsen. 2013-tól mindenhova 2 emelt szintű érettségi kell majd: biológia és fizika vagy kémia. Ha külföldön érettségizel, a magyar felvételirendszerbe való átváltásról semmit sem tudok, sajnálom.
Te az imént egy másik szakot néztél felvin, nem az orvosit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!