Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fizika vagy Kémia (vegyész)...

Fizika vagy Kémia (vegyész) szakot válasszam?

Figyelt kérdés
Tanári szakirány kivételével, mindenre nyitott vagyok. Miért az válasszam, merre lehet vele továbbtanulni (msc, phd) és a munkalehetőségek? Milyen fizetésre számíthatok belföldön és külföldön?
2012. febr. 18. 11:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindkettő hasznos, talán a fizika szakkal könnyebb elhelyezkedni, mivel óriási rá a kereslet, és több lehetőséged van vele, főleg külföldi munkák során szépen megszedheted magad. Azonban kémiával sem túl nehéz munkát találni.
2012. febr. 18. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Mely egyetemek közt gondolkodsz? hova fogsz jelentkezni? ettől is függ sok minden! szerintem a fizika hasznosabb, egy fokkal...
2012. febr. 18. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Mindkettővel van lehetőség msc-re, phd-ra egyaránt, szerintem bármelyiket is választod, nagyjából ugyanolyan esélyeid vannak.

Azért van egy kis különbség a két szak között, szóval amelyikből jobb vagy, jobban érdekel, pl melyik iránt szoktál jobban érdeklődni, cikkeket olvasni a témáról, stb?

Én azt választanám, amelyik jobban foglalkoztat.

2012. febr. 18. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:
nem tudom ezt mire alapozzátok, hogy fizikus könnyebben tud elhelyezkedni. akármelyik álláshirdetésekkel foglalkozó weboldalt megnézheted, vegyészt legalább 2-3szor annyi helyre keresnek. mellesleg én is kémia szakos vagyok. :-P
2012. febr. 18. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a fizikára kevesebben jelentkeznek, és ugyanannyira van rájuk szükség, mint a kémiásokra, ezért lehet vele könnyebben elhelyezkedni! bár én is kémiás leszek szeptembertől! ;)
2012. febr. 18. 17:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat! (ment a zöld kéz.) Esetleg valami információ egy hús-vér embertől jól jönne, mert már pár helyen utána olvastam.
2012. febr. 18. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!