Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pedagógus szakvizsgát tehetek...

Pedagógus szakvizsgát tehetek pedagógia alapszakkal?

Figyelt kérdés

Diplomában szereplő megnevezés: pedagógia szakos bölcsész.

Ha nem,akkor milyen plusz lépéseket kell tennem az alapdiploma időszakában,hogy jelentkezni tudjak tovább erre a szakra?

2012. febr. 17. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem tehetsz
2012. febr. 17. 19:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Az oktatási törvényt kell megnézni, de szerintem igen.
2012. febr. 17. 19:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Mert korábbi forrásoknál csak a tanító,az óvodapedagógia és nem is tudom milyen szakot említenek még.
2012. febr. 17. 23:26
 4/7 A kérdező kommentje:

És a gyógypedagógia volt a harmadik amit itt olvastam ezen az oldalon egy tavalyi kérdésnél.

Tehát lehet hogy a sima pedagógia nincs benne? (Felvin nem találom.)

Köszönöm.

2012. febr. 17. 23:30
 5/7 anonim ***** válasza:
A diplomádban pedagógia alapszakos bölcsész szerepelhet, ha alapszakon (BA) végeztél. Sajnos ezzel nem tehetsz pedagógus szakvizsgát, mert nem minősül pedagógus végzettségnek. Ha szakvizsgát szeretnél tenni, akkor vagy tanári vagy tanítói, óvodapedagógus, gyógypedagógus stb. szakokat kell elvégezned.
2012. máj. 19. 16:59
 6/7 A kérdező kommentje:
De pedagógia alapszakkal is "szakosodhatok" vagy nem tudom hogy kell kifejeznem valamilyen irányba nem? Amivel tehetek majd pedagógus szakvizsgát?
2012. máj. 21. 09:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Vannak olyan szakirányú továbbképzések (újabb diplomát és szakképzettséget adnak), ahová jelentkezhetsz pedagógia BA szak után is. Ezekhez tartoznak szakvizsga programok is, általában a szakirányú diploma megszerzése után azon a területen rövidebb idő alatt leteheted a szakvizsgát.

Ilyenek pl. fejlesztő-differenciáló szakpedagógus, Családkonzulens/Családterapeuta, egészségfejlesztő mentálhigiéné,

2012. máj. 26. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!