Hogy zajlik a felvételi jelentkezése főiskolára? És miért kell ügyfélkaput nyitni?
Ezeket, ha valaki leírná, megköszönném. Ja, és hol lehet igényelni felvételi lapot.
Köszönöm.
ha nem akarod megvenni, kérj valakitől, aki vett
már nem emlékszem pontosan, de én efelvételivel jelentkeztem és nem kellett ügyfélkapus reg
Felvételi jelentkezési lapokat az intézményekből is be lehet szerezni vagy ha megvetted a felvis könyvet, ahhoz is adnak egyet.
A felvi.hu-n regisztrálsz, megkeresed az e-felvi fület, rákattintasz, a regisztrációkor megadott e-mail címedre fogsz kapni egy biztonsági kódot, azt beírod, utána értelemszerűen személyes adataid, középiskolai eredményeidet, ha van az érettségi eredményeidet is be kell írni, utána pedig megadod, hogy hová szeretnél jelentkezni és milyen szakra. Kapsz egy kódot, azzal tudsz majd belépni az én felvim menüpontba, ott tudod ellenőrizni, hogy minden jól van-e. Április közepén megkapod a regisztrációs csomagot, abban minden benne lesz, júliusig pedig várj izgalommal:) Kalappal!
Eddig mindent leírtatok, csak a lényeget nem :D
Az Ügyfélkapus dolog onnan jöhet, hogy az e-felvételit valahogyan hitelesíteni kell, ennek az egyik módja, hogy megcsináltatod az Ügyfélkaput. (Ezt az életben csak egyszer kell, és később még sok dologra jó lesz, mert egy csomó közigazgatási ügyet lehet vele intézni.) Viszont ha nagyon fárasztó elmenni egy okmányirodába, és 5 perc alatt megcsináltatni, akkor az e-felvételit lehet postai levéllel is hitelesíteni. Ki kell nyomtatni egy 2-3 oldalas fájlt, és azt feladni a megfelelő címre. Ez azért rossz, mert ismerjük a posta hatékonyságát, meg amúgy is drága egy levél feladása, csak a gond van vele, meg azért valljuk be, úgy már nem is igazán e-felvételi. De sokan így csinálják, ez is teljesen megfelelő.
Ha hagyományosan, felvételi lappal jelentkezel (amit a legkevésbé sem tanácsolok), akkor persze nem kell semmit külön hitelesíteni, a felvételi lap feladásával érvényes a jelentkezés. Csak ugye megint képbe jön a posta, meg hogy mi van, ha valamit elrontasz, szóval én biztos nem így csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!