Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha át szeretnék menni másik...

Ha át szeretnék menni másik szakra, vagy másik felsőoktatású intézménybe és szakra, de a jelen pontszámom nem éri el az ottani megkívántat, akkor a jelen intézményben eltöltött 2 évem eredményei nem változnak át felvételi pontszámmá?

Figyelt kérdés
2012. febr. 12. 09:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát nem. Ha intézményen belül jelentkezel, akkor lehetnek kiskapuk (infó: tanulmányi, hök), de más intézménybe rendesen felvételizned kell. Csak az eddig elvégzett tárgyaid nem kell újra elvégezned, hanem beszámíttathatod.
2012. febr. 12. 10:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz. Én elvégeztem egy évet egy egyetemen, aztán egy másik egyetemre írtam egy kérvényt, hogy vegyenek át, és minden szó nélkül át lettem véve, nem kellett újrafelvételizni. Pedig még a szak sem pontosan ugyan az, mint elsőre. Viszont tényleg 2 év után akarsz otthagyni egy egyetemet? Ha ennyit végigszenvedtél, az az egy év már nem lehet olyan nehéz...
2012. febr. 15. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!