Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE IK, esetleg Corvinus...

ELTE IK, esetleg Corvinus gazdinfó?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Továbbtanulás előtt állok. Informatikával szeretnék továbbtanulni és hát kicsit nehéz a döntés. Jelenleg két szak közt gondolkodom. Eltén a programozó informatikus érdekelne (Szoftveralkalmazó Informatikus szakirány (C)- ez egyébként mennyiben tér el a többi szakiránytól?), míg a corvinuson a gazdaságinformatika (Erről már kicsit több infót sikerült összeszednem). Pontok alapján valószínűleg mind a kettőbe bekerülhetek. Viszont ami nagyon elbizonytalanít az a matematika :) Ez lenne a legfőbb kérdésem is. Szóval középszintű matekon négyes-ötös tanuló vagyok, faktra nem járok, mennyire bírhatóak így ezek a szakok? Illetve eddig programozást is csak nagyon alap szinten (csakis bevezetést) tanultam eddig, mekkora hátrányt jelenthet ez? Az informatika eléggé érdekel, ezért is szeretnék ilyen szakon továbbtanulni. Ha tudtok esetleg a matekról és így egészében az ELTE programtervező infó karáról infókat adni, azt nagyon megköszönném!

2012. febr. 14. 18:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A 2 fajta informatika eléggé eltérő.

Én ELTE IK-n vagyok, pont a C szakirányon, alig tér el valamiben a többitől, 1-2 tárgy különbség van.

Kicsit több a gyakorlat, de az anyag többsége teljesen ugyan az.

Matekból én is kb ilyen voltam, van pár matekos tárgy (sok) ami elég nagy szívás, de nem lehetetlen.

Az informatikai rész nekem alapból elég jól megy, de a kevesebb tapasztalat nem feltétlenül hátrány (legalább nem fogsz annyit unatkozni az órákon), ami kell azt megtanítják.

Alapvetően jó hely az ELTE, érdemes megpróbálni.

2012. febr. 14. 19:27
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én is IK-s vagyok, bár B szakirányon.

Az, hogy programozást nem tanultál, nem olyan nagy gond, a nulláról indul, és matekból is vannak alapozó kurzusok, de a tempó nyilván szokatlan lesz.

A matek problémája, hogy közvetlenül haszontalan. Ráadásul azzal, hogy folyamatosan bizonyításokat magol az ember, mondván, hogy kialakítanak benne egy matematikusi gondolkodást, igencsak meg tudják utáltatni az egészet. A legtöbbet a matekot túlélni akarják és a cél, hogy csak legyen meg a kettes. De aztán jön a következő ráépülő tárgy, és a következő, satöbbi. Nem igazán szabad elválasztani az informatikát a matematikától és abban reménykedni, hogy ahova kerül az ember, ott soha semmi matek nem kell. Kell, hiszen érteni kell, hogy mit csinál az ember és komolyak az elvárások - nem hobbiprogramozás - de talán kevesebb bizonyítás-magolással is értenénk.

Viszont az utóbbi években egyre könnyebb lett a matek az IK-n, ez lehet, hogy folytatódik majd később is. Főleg annak köszönhető, hogy az idősebb-hírhedtebb tanárok egyre kevesebbet vállalnak és jövőre - ha a pletykáknak lehet hinni - egy rakás oktatót nyugdíjaznak majd. Meglátjuk, mi és hogyan változik.

2012. febr. 16. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!