Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Azok akik tanultak/tanulnak...

Azok akik tanultak/tanulnak esti sulin. Melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Elsősorban a XX. kerület közelében lévő, vagy kb. egy órányi utazással elérhető iskolák érdekelnének, négy éves képzéssel (érettségizni szeretnék). Sok iskolát végignéztem, de a személyes tapasztalatok érdekelnének

(milyenek a tanárok, az iskola beszerzi-e a könyveket, milyen a légkör, stb.). 2004-ben kiiratkoztam a középiskolából, ha jól tudom, mivel több mint öt év eltelt, már nem számítják be. Beiratkozáskor kérik az általános iskolai bizonyítványt, de fogalmam sincs kiiratkozáskor egyáltalán vissza adták-e,nem találom sehol. Szerintetek elfogadják a középsulis bizonyítványt annak igazolására, hogy elvégeztem az általános iskolát? A válaszokat előre is köszönöm!

2012. febr. 11. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos, én már megfodultam több suliban is (10. széchenyi, 11. dgyg, azt abbahagytam, mert gyors volt, most pedig újra 11. semper studio), és az utóbbit ajánlom a legjobban. Én is a gimis bizit vittem, úgyhogy persze, elfogadják! :) Itt a könyvekről kapsz listát, sokat beszerezhetsz egy adott időpontban ott, de meg is szerezheted magadnak, én sokmindent csak lefénymásoltam. Egyébként mindegy, hány év telt el, beszámítják, én úgy tudom.

ja, választhatsz, hogy hétvégén, vagy hétközben akarsz járni (esti-levelező). A tanárok nagyon jó fejek, és a többi sulihoz képest viszonylag olcsó. bármi kérdésed van, szólj!

2012. febr. 11. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:
ja, és ez a Árpád híd+busz, nem vészes!
2012. febr. 11. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
2012. febr. 11. 21:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ és a linket, ezt a sulit egyébként nem adta ki a kereső. Nem szeretném, hogy beszámítsák az elvégzett két évet (rég volt és nem is sikerült túl jól), inkább belekezdenék újra.

Az ilyen iskolákban milyen szintről kezdik tanítani az angolt?

A esetleges hiányzásokat itt is igazolni kell?

2012. febr. 12. 13:07
 5/6 anonim ***** válasza:

na, hát ha már két éved megvan, az szuper! én is a 11. osztályt kezdtem, ezért pont arról tudok mesélni, amiről szeretnél :)

Szóval ha megnézed a honlapot, én a Távoktatásra járok,nem az estire. Ez 2 hetente 1 szombatot (11. osztályban! 12. osztályban már minden szombaton kell majd menni, mert több az anyag!) jelent, ami nagyon szuper. 9 óra van megtarva egymás után, tehát elég tömény, de 2hetente 1x ki lehet bírni :) A és B hét van, mindig a matekból, angolból, és magyar nyelvből van sok óra, a többi elenyésző, érettségi tárgyakra készítenek. Ha hiányzol, azt igazolni kell, de szerintem mindig meg lehet oldani, és az osztályfőnököm rendes, volt, hogy mondtam neki, hogy kirúgtak volna, ha nem megyek dolgozni, és elintézte az igazolást. De egyébként tényleg ajánlott mindig ottlenni, mert nagyon gyorsan haladnak (ha belegondolsz, minden tantárgyból havi egy alkalom van az A és B hét miatt) Egyébként ha azt veszed, hogy 2 hetente egy alkalom, nem sok...

Sok tárgyból, ami nem érettségi tárgy, már úgy is szerezhetsz jegyet, hogy beadsz egy dolgozatot, ami tökjó.

Az angol oktatás nagyon szuper, 11. osztályban még a new headway elementaryból tanítanak (tehát kezdő szint), könnyen be lehet kapcsolódni, aztán szépen haladni! a közösség nagyon jó, ez alatt a pár alkalom alatt is tök jó tanulóstársakat találtam, csináltunk egy csoportot gmail-ben, így mindig küldjük mindenkinek, ha valaki nem volt ott! :)

A tanárok folyamatosan töltenek fel segédanyagokat a honlapra, amiket majd meg tudsz nézni, mert beíratkozáskor kapsz egy jelszót!

Amit még tudni kell erről az iskoláról, hogy ez nem egy rendes gimi esti képzéssel, hanem egy gimi kifejezetten felnőtteknek (de a diákok zöme 21-29 éves egyébként, legalábbis az osztályomban). Ezt csak azért mondom, mert tényleg erre specializálódtak, ezek a tanárok nappalin is tanítanak, és több éves tapasztalattal rendelkeznek a felnőttképzéssel kapcsolatban. Tényleg csak arra koncentrálnak, ami fontos.

2012. febr. 12. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:
bocsánat! félreértettelek! tehát ragaszkodsz ahhoz, hogy ne számítsák be. persze, ezt is kérheted, semmi akadálya :)annyi, hogy 9-be iratkozol be, és kész. van még valami kérdésed?
2012. febr. 13. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!