Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A levelezőoktatás hogyan zajlik?

A levelezőoktatás hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Mi is ez?Beiratkozom az egyetemre majd csak vizsgakra kell bejárnom?Itthon tanulok?De hogyan?Az anyag honnan lesz meg?Én nem értem ezt!
2009. jún. 3. 08:27
 1/6 anonim válasza:
Nem csak a vizsgákra jársz be, jó is lenne :) Vannak oktatási napok, pl minden második szombat, vagy ilyesmi, ezt egyeteme válogatja. Jó esetben kapsz segédanyagot, jegyzetet ha nem fér bele az időbe az anyag, de inkább csak olvasmányjegyzéket kapsz, ezzel irány a könyvtár :)
2009. jún. 3. 08:44
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ :)
2009. jún. 3. 09:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Tartanak előadásokból órákat, rendszerint tömbösítve, így egy tárgyat egy nap leadnak egy pár óra alatt.

Gyakorlati tárgyakat is tartanak, erre be kell menni mindenképp, de ezt is tömbösítve lezavarják egy nap alatt, ha jól tudom.

De nálunk mindig mondanak könyvet, vagy adnak ki anyagot, én úgy vettem észre.

Hozzá kell tennem, hogy még sosem voltam levelezőn, most jelentkeztem msc-re levelezőre, de én úgy tudom valahogy így megy. :)

2009. jún. 3. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:

általában hétvégén, pénteken, szombaton folyik a tanítás. Egész nap. ( Bár Pécsett ttk-n úgy olvastam, hogy van valamikor egy-két intenzív hét, akkor adják le. )

Ebből fakadóan harmadannyi idő van mint nappalin a tanításra.

Egész nap ugyanaz a tárgy van általában.

A pécsi eset miatt írom, hogy általában, gondolom máshol is van olyan, ahova én járok, ott nem. :)

Nem tudom, mire vagy kíváncsi még, kérdezz konrét dolgot.

Vizsgák ugyanúgy vannak. Van ahol kérnek igazolást, ha nem tudsz megjelenni,- ami sztem hülyeség, mert dolgozhatsz, gyereked lehet- nálunk nem. Úgy értem, máshol nem.

Nem tudom mire vagy kíváncsi pontosan. Kérdezz konkrétan most már, ha tudsz :)

2009. jún. 3. 09:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Én Bp-en vagyok levelezős a HJF-en:)

Lássuk csak,pénteken és szombaton van tanítás,van h 2 hetente,vagy h minden héten vagy,h 3 hetente,ez mindig a programoktól függ.Pénteken mi 13 és 17.30 közt vagyunk bent,szombaton fél9től fél 5ig.Mindig 3 tárgy van a héten,pénteken 1 szombaton 2.A tanárok 1 vagy 2 10 perces szünetet engednek,mert nem kellemes azért olyan sok időt végigülni a fa székeken.A jegyzetet amiből a tanár diktál,olvas vagy magyaráz,mi megkapjuk,mert van levelezőlistánk és honlapunk,szóval azt megkapjuk,plusz segédanyagokat és van,hogy ha számolós a tárgy akkor van külön konzultáció(ami nem minden nappalisnak van külön).Mi is kapunk olvasmányokat,de a többség azt nem olvassa,nincs időnk és elég a jegyzet is.Vannak elővizsgák amik nappalinál nincsenek,most is már márciusban elkezdődtek és van aki már májusban befejezte a vizsgaidőszakát.Nekünk is félévente 15 kreditet kell összeszedni,1 tárgyból 3 javítás van,3szor lehet felvenni egy tárgyat,abba beleszámít a kurzus is.Aztán mi van még.Hát más úgy nem nagyon különbözik,annyi,h vegyes a korosztály:)

2009. jún. 4. 12:00
 6/6 timido ***** válasza:
levelezőn vagy? Hogy birod? Csak mert engem is arra vettek fel, és a családom szerint hülye vagyok hozzá.
2011. aug. 8. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!