Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 30 évesen érettségiznék. Jó...

30 évesen érettségiznék. Jó ötlet vajon?

Figyelt kérdés

Most "nőtt be a fejem lágya" és szeretnék leérettségizni esetleg később tovább is tanulni. Most 30 éves vagyok dolgozok, családom van és csak egy szakmunkás bizonyítványom. Lehet ilyenkor még idegen nyelvből érettségizni ha még nem is tanultam eddig nyelvet és az számit alapfokú nyelvvizsgának vajon?

Köszönöm előre is!

2009. jún. 2. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Sosem késő érettségizni, szerintem jó ötlet, hogy megpróbálod:-) Gondolom valami esti gimibe kell majd menned, de ezt nem tudom, de gondolom nem emlékszel már a tananyagokra, meg hát gondolom ha nem tanultál nyelvet az nem ártana (mondjuk az eszperantót két év alatt simán meg tudod csinálni), középszintű érettségi nem számít alapfokú nyelvvizsgának, csak ha kisebbségi vagy azt hiszem.

Én drukkolok:)

2009. jún. 2. 15:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet sok sikert hozzá, én most fogok nemsokára

szóbelizni. Sok szerencsét neked!

2009. jún. 2. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze menj, volt munkatàrsam 36évesen/2gyerekkel, egyedül àlloként/ ült be az iskola padba most érettségizik, jol megy neki! Ö se tudott egy kukkot sem németül! :) Mindent bele! Egy ismerösöm azt hiszem 30 évesen kezdte, de ö màr a fösulin is tul van!:)

Szoval meg lehet csinàlni!

2009. jún. 2. 15:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindegyikőtök biztatását:) Jövő héten megyek is és beíratkozom:)
2009. jún. 2. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyum 39 éves, én 19, és idén egyszerre érettségiztünk, egy suliban :)

Ő munka mellett eljárt suliba és vezette a háztartást is. Eddig mindenből meg van a kettese minimum! Ha kitartó vagy, akkor megszerezheted, de az én anyumnak nem volt kötelező az idegennyelv. Helyette kémiából és földrajzból ment.

2009. jún. 3. 20:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is. Én szeretnék azért idegennyelvet is tanulni. Bár a célomhoz 2 kell és az egyiket tanítják csak. Addig a másikat meg tanfolyamon mgtanulom:)
2009. jún. 4. 04:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!