Dietetikusnak szeretnék tanulni. Jó ötlet? Érdemes?
Mivel egyre nagyobb figyelmet kap a cukorbetegség, inzulin rezisztencia, stb.... ezért igen!
Egyre több nemzetközi program is foglalkozik vele, egyre komolyabban veszik. Szóval hajrá.
Szerintem igen, az elhízás egyre nagyobb méreteket ölt, meg most nagyon divatos mindenféle egészséges táplálkozással kapcsolatos dolog, lesz rá kereslet.
Elsőnek: A dietetikus nem a cukorbetegekkel foglalkozik (az a diabetológus).
Egyetértek az előttem válaszolóval, tényleg egyre nagyobb probléma az elhízás a mai világban.
Én amúgy úgy olvastam, hogy a legkeresettebb szakmák között található. (50 vagy 30 legkeresettebb szakma között) Szóval hogyha igazán érdekel szerintem érdemes belevágnod és remélhetőleg el fogsz tudni vele helyezkedni.
Első vagyok.
A Diabetológus konkrétan a cukorbetegséggel foglalkozik, a dietetikus meg az egészséges táplálkozással, diétával, stb... életmódváltással, ami a cukorbetegség megelőzését, a rossz vércukorszint, inzulin rezisztancia helyrebillentéséhez, kordában tartásához elengedhetetlen. Orvosi cégnél dolgozom, és nem egy dietetikus van köztünk, aki a diabetes-el kapcsolatos munkákban dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!