Jó ötlet szakácsnak tanulni? És ha igen, miért?
Nekem egy szakács ismerősöm van, 21 éves,most végezte el a sulit.Sehol nem kap állást, mert nincs külföldi tapasztalata, csak itthoni.Nem a főztjével van baj,egyszerűen ma már sok jó szakács van és nehéz kitűnni a tömegből,valami különleges plusszal kell rendelkezni,ami egy pályakezdőnek szinte lehetetlen feladat.
Én nem ajánlom.
Üdvözlök Mindenkit! Kedves kérdező, ha neked a szakács szakma tetszik, válaszd azt bátran! Én nem tudtam soha mi szeretnék lenni, milyen szakma tetszene, így hát elmentem gimibe :) Most látom, hogy sokkal előnyösebb, ha van valakinek szakmája is:)
A nem lehet elhelyezkedni ebben a szakmában nem újság, már bocsánat, melyikben könnyű?
Elárulom, hogy tapasztalataim szerint a szakácsok tudnak leghamarabb elhelyezkedni, ebben a régióban, ahol én lakom. Másrészt, nem tudom, hogy mik a terveid a jövőre tekintve, ha esetleg ki szeretnék jutni külföldre dolgozni, nem itt éhbérért húzni az igát, az egyik legkeresettebb és legjobban fizetett szakma :) Úgyhogy hajrá, légy az, ami szeretnél!!!!:)
Attól függ.
Ha szereted, és ezt szeretnéd csinálni jó ötlet.Ha meg nem szereted, csak meg akarsz tanulni főzni akkor felejtsd el.Én anno meg voltam őrülve a szakmáért, és le is vizsgáztam(nem is rosszul, gyak. 4 elm. 4)Aztán dolgoztam kicsit mint szakács, és amikor rájöttem, hogy nem lehet vele keresni, és a szakma elismerését sosem kapod meg, hacsak nem vagy kiemelkedően jó, és tehetséges, akkor mindegy mit csinálsz.
Ami pozitív benne:
A második fizud hazaviszed.Ez biztos, így a kaja meg van oldva.
Jókat főzöl, mert tudsz, és ráadásul szeretsz is.
A negatívum minden más, amit felsoroltak.Amúgy annak tanulj amit szeretsz csinálni, majd max akkor helyezjedsz el, amikor lesz rá lehetőség.Üzemi konyha nem egy életpálya, ezt azért Te is tudod.Amúgy ahol én lakom(nem Magyarország)bárki lehet szakács, vagy asztalos, vagy akármi.Ha van hozzá energiád és kedved, hogy csináld akkor csinálhatod.Persze egy totális analfabéta nem állhat oda főzni, de amúgy bárkit felvesznek mint szakács.Megölték a szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!