Hol tudnék elhelyezkedni ha elvégezném a pszichológusit?
Hol tudnék elhelyezkedni, milyen munkát kaphatnék ha elvégezném a pszichológusit?
Az ELTE-n gondolkozom, eredetileg gazdasági pályára mentem volna (mert gazdaság és pszichológia is érdekel) ezért EMELT matek érettségire fogok menni (módosítani már nem tudok).
Elfogadják az elte-n az emelt matekot pszichológusira?
Mi a véleményetek?
Felvételi tárgyak: felvi.hu
Az elhelyezkedés attól is függ, milyen szakképzést végzel utána. Pl. klinikai szakpszichológusként dolgozhatsz kórházban. Iskolákban van iskolapszichológus...Magánrendelőt is nyithatsz.
Utána kell nézni, milyen szakképzése vannak.
Elfogadják az emelt matekot.Az elhelyezkedés attól függ,hogy milyen szakképzést és /vagy módszerspecifikus képzést végzel el az 5 év egyetem után.Ezek mind fizetősek,és alapfeltételük a 150 óra egyéni vagy 250 óra csoportos önismeret megléte.
Iskolapszichológusként óvodákban,iskolákban helyezkedhetsz el,munka és szervezetpszichológusként vállalatoknál,klinikai szakpszichológusként (gyermek vagy felnőtt) kórházakban,tanácsadóként pl. nevelési tanácsadóban stb.
Magánpraxist az 5 év egyetem, a 4 év klinikai szakképzés és a 2 év pszichoterapeuta képzés elvégzése után nyithatsz.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
pszichológus hallgató
Kedves utolsó!
Mekkora esélyem lenne a pszichológusi szak elvégzésével külföldön? mert szeretnék külföldre menni, ha nem is kiköltözni véglegesen, de minimum 1 évre ki szeretnék majd menni az egyetem után.
Pszichológusival szerinted ki tudnék menni, vagy esélyem sincs kijutni külföldre? (mert a nemzetközi gazdálkodás szakon is gondolkozom, és azzal szerintem nagyobb esélyem van külföldre)
Milyenek a fizetések?
Mennyire keresettek manapság Magyarországon a pszichológusok, hiányszakma-e? Meg fogok tudni élni (nyilván nem minimálbérben gondolkozom) ha a pszichológusit választom, vagy te azt tanácsolod válasszam inkább a nemzetközi gazdálkodást?
Nem tudok neked sajnos tanácsot adni,mert én nem vagyok jártas az általad említett másik szak dolgaiban.
A pszichológus nem tartozik a hiányszakmák közé,és a kezdő fizetés nem túl magas.Minél több módszerspecifikus képzést,szakképzést végzel el később,annál jobbak lesznek a lehetőségeid.Érdemes lenne valamilyen határterületben gondolkoznod.A szakmán belül a legjobban a munkapszichológusok keresnek,persze ott is ügyesnek kell lenni,ennek az elvégzése sem garantálja,hogy biztosan lesz állásod (és az jól fog fizetni).
Külföldre a szakmán belül a legtöbben tanulni mennek ki (valamilyen továbbképzésre),vagy ha oda jutsz és ez érdekel,a kutatással foglalkozó pszichológusoknak is van esélyük.
Ha gyakorlati szakemberként a szakmádban szeretnél dolgozni,anyanyelvi szinten kell ismerned az adott ország nyelvét,annak speciális kifejezéseit,illetve a szaknyelvet,és még akkor sem garantált a siker.Én legalábbis nem nagyon hallottam olyanról,aki a külföldre költözése után egyből pszichológusként kezdett dolgozni.Gondolj bele: te szívesen mennél olyan szakemberhez,aki csak töri a magyart?Akinek ha a gyermekkorodról mesélsz,nem tudja,hol van pontosan a megye ahol felnőttél,vagy hogy mi is az a rajzfilm,ami egész ovis korodban fontos volt neked,amiről épp mesélsz?Szerintem ha életed végéig külföldön szeretnél élni,és esetleg magánpraxist nyitni,akkor van csak értelme a dolognak,mert pár évtized alatt biztos belejössz annyira a nyelvbe,hogy legyen esélyed az anyanyelvi pszichológusok mellett.
pszichológus hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!