Miért van az, hogy itt állok az egyetemválasztás küszöbén és nem tudok dönteni?
"Kifújtam" valahogy az utolsó évre. Semmi nem érdekel, alig tanulok, egész nap pótcselekvéseket végzek és alszom (nem igazán úgy alakul az életem, ahogy szeretném...). Ez kihat a pályaválasztásra is. Nem bírok dönteni, és -nagyon furán hangzik, de ha őszinte akarok lenni, le kell írnom- olyan, mintha nem is érdekelne az egész. Olyan "úgyis mindegy"-hangulatban vagyok. Tudom, hogy meg fogom bánni, és hogy ezerrel kéne néznem a helyeket, de képtelen vagyok leülni és dolgozni valamit. Úgy érzem, tele vagyok megoldatlan gondokkal, amik most ütköznek ki, és elegem van mindenből.
Egyébként "legjobb tanuló" vagyok, ha valakinek, nekem komolyan kéne vennem a jövőmet. A szüleim is ki vannak akadva... mit tegyek?
(igen, járok iskolapszichológushoz)
Ne válassz! Én hasonló helyzetben voltam, kiválasztottam egy random egyetemet, naná hogy nem jött be. Utána egy évet vártam, végiggondoltam, és utána kezdtem el a jelenlegit. Azért kezdtem el az elsőt, mert "mit gondolnak a szüleim", "érettségi után illik azonnal egyetemre menni", "ha most nem megyek, már soha nem lesz lehetőségem" és hasonlók. Meg persze a szüleim is nyomtak.
Nagyon rossz dolog, ha az ember így választ. Lehet, hogy a szüleid problémázni fognak, hogy mi az, hogy nem mész egyetemre, de valójában egy év múlva ugyanúgy mehetsz. Csak nem pocsékolod el a drága államis féléveid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!