Mit tanuljak amiből jól meg lehet élni?
Figyelt kérdés
Ugyebár ugyanannyi évet kell itthon töltenem, mint ahány évet finanszírott az állam. Éhen halni nem szeretnék, milyen szakra menjek egyetemre? Ami megy: kémia, biol, angol ezekből tudnék emeltezni is ha kéne. Gondolkoztam a vegyészmérnökin, a biomérnökin, a vegyészen, az orvosi karon,anglisztikán, légiutas kísérőn. Mindre lenne reális esélyem bejutni.(az anglisztikát kivéve)2012. jan. 31. 21:05
11/14 anonim válasza:
Szerintem menj gyógyszerésznek, az keresett szakma és jól is fizet.
12/14 anonim válasza:
Egyébként, ha államilag támogatottra mész, akkor a képzési idő kétszeresét kell majd ledolgoznod a következő húsz évben.
13/14 A kérdező kommentje:
Hát, akkor még rosszabb a helyzet ha kétszer annyit kell itthon lennem... -.- Remek! Akkor ötven éves koromra hagyhatom el ezt az országot... Egyébként köszönöm a válaszokat, valszeg a vegyészmérnököt fogom választani, de vérzik a szívem az orvosiért! Nagyon lenyűgöz az emberi test! Éhen halni viszont nem szeretnék...
2012. febr. 1. 20:12
14/14 anonim válasza:
úgy van, hogy ugyanannyi évet kell itthon töltened, mint ahány FÉLévet finanszírott az állam. amúgy ha nem az orvosit választod, hanem a vegyészt, az egyrészt csak 5 éves, másrészt félévente (csak) 300ezer körül van, ellentétben az orvosival, ahol milliós a tandíj. én a helyedben elvégezném a vegyészt, kimennék külföldre (mivel 20 éven belül kell azt a 10 évet ledolgozni itthon, nem tiltják meg, hogy egyből kint kezdj) azt a 3millió forintot meg nyugat-európai fizetéssel könnyen visszaadod az államnak. (azt olvastam, egy vegyészmérnök Németországban 3-4000 euró körül is kereshet! az egyik legjobban fizető állás!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!