Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosi egyetem mennyire...

Az orvosi egyetem mennyire megterhelő pszichésen?

Figyelt kérdés
Ismertek olyat, aki lelkileg nem bírta és azért hagyta ott az egyetemet? A boncolásokon volt már, hogy valaki elájult, sírva fakadt? Vagy például kórteremben rosszul lett a látványtól? Vagy csak a filmek miatt tűnhet olykor brutálisnak a kórház?

2012. jan. 27. 18:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok vele, mint az előző, nem akarom tönkretenni magam, inkább bevállalok egy év csúszást, ha kell.

Hogy megbántam-e ? Ha újra kellene kezdenem, nem ezt választanám, annak ellenére, hogy 100%ig orvos szeretnék lenni. Sajnos nagyon sok lemondással jár, és vannak dolgok, melyek nem pótolhatók :(

A legnehezebb az, hogy látod, hogy más egyetemeken kb. szrt se tanulnak ahhoz képest, amit neked kell, van idejük mindenre, és elvileg ezek a "legszebb évek". Hát ha nekem ezek a legszebb éveim, akkor el sem tudom képzelni milyenek lesznek a legrosszabbak :D

De vannak dolgok, amiket az egyetemnek köszönhetek, pl. a társaság nagyon jó, segítőkész, igaz barátaim lettek, és így azért átsegítjük egymást egy-egy nehezebb időszakon :)

2012. jan. 31. 14:52
 12/13 anonim ***** válasza:

12:47-es vagyok.

Én azért nem látom annyira sötéten a dolgot, mint az utolsó:D Most sem választanék mást. Igazából el sem tudnám képzelni, hogy mással foglalkozzak.

"elvileg ezek a "legszebb évek""

Nekem tényleg ezek a legszebb éveim:) Legalábbis eddig. Pedig a gimit is szerettem.

Nekem nagyon bejön az a szabadság meg "életérzés", ami az egyetemi léttel jár:) És azért annak ellenére, hogy tényleg sok lemondással jár az orvosi, azért rengeteg szép élményt is ad.

2012. jan. 31. 16:21
 13/13 anonim válasza:
én idén felvételizem az orvosira, de biológia fakt keretében elvittek minket egy boncolásra.. (nem volt kötelező) Meg akartam tudni, hogy mennyire bírnám ezt a következő hat évben. Azt hittem, hogy azért ha bemegyünk az ajtón,akkor még lesz egy előszoba, vagy bármi, hiszen az ajtó ki-be nyitásakor bárki láthatná.. hát nem volt. Borzalmas volt egyből meglátni.. Szerintem a boncolásban az eleje a legdurvább, amikor még képtelen vagy elvonatkoztatni.. Nem voltam közben rosszul, de utána.. egész este sírtam. ennek ellenére mégis orvos akarok lenni :) ... Az orvosis ismerőseim szerint ez normális reakció, ők is így voltak és hozzá tudtak szokni.
2012. jún. 8. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!