Mik a vélemények/tapasztalatok az EDUTUS főiskoláról?
Én is ide jelentkezem..
Ha annyira gyenge lenne, akkor szerintem nem lett volna annyi pl. tavaly a ponthatár amennyi (államilag támogatott képzésekre..). Idén csak fizetősön indul országszerte az a szak, ahova én szeretnék menni, és valóban itt a legolcsóbb. Ezenkívül itt könnyebb az erasmus adta lehetőségeket kihasználni, illetve a sok programjuk nekem nagyon szimpatikus (ledolgozható tandíj, pegazus program, edutus prérium program..), és az odajáró emberek, akikkel beszélgettem sem olyanok, mint hittem.
Először én is nagyon leírtam a sulit, de rá kellett jöjjek, hogy oktalanul teszem. Ha nyelveket beszélsz, és van tudásod és szakmai tapasztalatod, előbb utóbb alkalmazni fognak.. Természetesen nem úgy, mint egy BGf-est, vagy Corvinusost, de biztos vagyok benne, hogyha komolyan veszed az ott eltöltött éveket, meglesz a hatása.
BGF-re is be lehetett kerülni kétszázvalamennyi ponttal.. Mindenhol vannak hülyék és gyengébbek és okosabbak és zsenik, de szerintem a szakmai rátermettség kiderül az évek során, úgyis kiszórják, aki nem oda való.
Ledolgozható tandíj: az első tanévben az intézmény iskolaszövetkezete a főiskolával kapcsolatban álló vállalkozásokhoz közvetíti ki a diákokat, a munkáért nem szabad-felhasználású kp-t kapsz, hanem tandíjtörlesztésre megy el. Ez nekem azért szimpatikus, mert ez által némi szakmai tapasztalatot is lehet szerezni.. Meg kapcsolatot is. Meg alapból nem tudom, hogy fogom kifizetni az éveket, az első évet legalább ledolgozhatom..
Edutus Prerium: "Az Edutus Premium programban a főiskola egy belső versenyeztetésen keresztül választ ki évente 10-30 hallgatót, akiket ösztöndíjjal és emelt szintű képzésekkel, munkaadói igényekre épülő kompetenciafejlesztésekkel támogat, mely többletismeret révén társaikhoz viszonyítva jelentős előnyt szerezhetnek a szakmájukban, s ez az elhelyezkedési és az egyéni karrierlehetőségeiket is növeli." - ezt nagyon szeretném, ó bárcsak.. :)
Pegazus: "A Pegazus programban a főiskola tehetséges – már a képzés folyamán világos szakmai elképzelésekkel rendelkező - hallgatóit támogatják, hogy azok a tanulmányaik befejezése után a Főiskola nyitott Pegazus programjába bekapcsolódott vállalatainál helyezkedjenek el, mint a leendő munkáltató céget már belülről is ismerő, speciálisan képzett szakemberek. A kiválasztás a vállalati partner és az Edutus Főiskola által szervezett "Tehetségek versenyén" elért eredmények alapján történik. A program lényege, hogy a kis vagy közepes vállalkozás, nagyvállalat már a képzés folyamán kiválasztja az ő „Pegazusát” akivel már a képzés ideje alatt foglalkozik, együttműködik így duálissá téve a képzést és előkészítve a későbbi diplomaszerzés utáni sikeres együttműködést munkáltató és munkavállaló között." - ez is magáért beszél..
Aztán elvileg a kollégium is ledolgozható, na de erről bővebb infókat nem tudok..
Aztán meg az erasmus, na gondolom azt nem kell elemezgetni.. Egyébként megkérdezhetem, hova szeretnél jelentkezni?
Az edutus egybként meg azoktól lesz olyan amilyen akik ide járnak...
Megfizethető diploma kedvező konstrukcióban garantáltan hitel nélkül...ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!