Váltanátok szakot/egyetemet a helyemben?
Figyelt kérdés
Első éves vagyok a Corvinus Tájépítészeti karán. Egyre kevésbé tetszik a dolog. Az a probléma, hogy iszonyatosan túl vagyunk terhelve és ha hihetünk a felsőbb éveseknek, ez csak rosszabb lesz. Ha nagyon elhivatott lennék, akkor megcsinálnám, de nem vagyok az. Én úgy képzeltem, hogy az egyetem alatt alapítok egy saját vállalkozást és soha nem fogok ebben a szakmában dolgozni. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogyan lesz erre időm. Pedig nekem ez minden vágyam, nem az egyetem elvégzése. Azt igazából azért csinálom, mert nem tudnék a szüleim elé állni, ha nem fejezném be. Szóval arra gondoltam, hogy átmegyek valami könnyebb szakra. Vagy valami üzleti főiskola is jó lenne, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ezek az egyetemi/főiskolai üzleti képzések arra készítenek fel, hogyan legyünk jó alkalmazottak, nem arra, hogyan legyünk jó vállalkozók. Meg az új rendszerben nagyon meg fogják növelni a ponthatárokat a gazdasági szakokon. Szóval inkább átmegyek pl. agrármérnök vagy állattenyésztő mérnök szakra, ott talán valamit be is számítanak abból, amit már megcsináltam. Hogyan lehet átmenni? Ti átmennétek? Ja, még annyit, hogy 150-en kezdtük a szakot idén, de Magyarországon 10-nél többre nincs igény. És azt a 10 helyet valószínűleg a nálam elhivatottabbak fogják betölteni. Nem mondom, hogy nem tetszene ez a munka, ha valami csoda folytán végigcsinálnám az 5 évet, de nem lenne esélyem elhelyezkedni, meg abban sem vagyok biztos, hogy tényleg megéri a fáradtságot.2012. jan. 22. 11:44
1/3 anonim válasza:
Már ne is haragudj, nem megbántani szeretnélek. Mások be sem kerülnek államilag támogatott képzésre, akármennyire is igyekeznek, egyéb dolgok hátráltatják őket. Erre itt vagy Te, aki nem is akar tanulni, diploma is csak azért kell, hogy anyuci, apuci elégedett legyen.
Inkább hagyj helyet azoknak, akik tényleg tanulni szeretnének, nem csak áldiplomát szerezni.
Nem megsérteni akarlak tényleg, de ezzel a hozzáállással inkább alapíts most egy vállalkozást, és tapasztald meg a saját bőrödön hogyan is működik...
2/3 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Lehet, hogy tényleg így lesz.
2012. jan. 22. 12:13
3/3 anonim válasza:
ha nem tetszik és nem azzal akarsz foglalkozni, akkor szerintem mindenképp válts! a legegyszerűbb, ha simán újrafelvételizel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!