Pontszámításban elmagyaráznál egykét olyan dolgot, ami nem világos?
Szóval orvosi egyetemet szeretnék megpályázni, de van egykét dolog, ami nem világos.
Ugye 5 tantárgyam év végi eredménye számít (11,12). 1.Emeltezni biológiából és kémiából fogok. A szabadon választott tárgynál akár választhatom a fizikát, ha azt akarom, hogy számítsák bele, vagy a két érettségiző tárgyból kell választanom?
2.Az érettségik százalékos átlaga magyarból,töriből, idegen nyelvből és matekból jön össze(100 pont), és külön számít a kémia- biológia(200 pont)? Vagy pl. biosz hozzá számít a másik négy tantárgy közé?
Bocsi, hogy itt kérdezem, de suliba nem igazán felágosítanak fel minket a pontszámításról, netről meg félek, hogy félreértelmezek valamit. Köszönöm előre is.
1. Bármit választhatsz szabadon.
2. Az érettségi átlaga az összes érettségi átlaga. A felvételi tárgyak hangsúlyosabbak ,de beleszámítanak az átlagba.
Azért nem világosítanak fel, mert felesleges; úgyse ezen múlik, hogy felvesznek-e vagy sem.
1.: A szabadon választott a magyar+matek+töri+nyelv-en kívül bármi lehet. A te esetedben ez megvan duplán a biosz+ kémiával. De akár választhatod még 3.-nak a fizikát is, de teljesen felesleges 3-ból érettségizned.
2. Pontszámítás:
Tanulmányi átlag: MAx 100 pont
Érettségi átlagok: a 6 tantárgy %-os átlaga (a biosz, kémia közül itt azt nézik, amelyik jobban sikerült) MAX 100 pont
Az egyetem által megkövetelt 2 db felvételi tantárgy %-a: a te esetedben a biológia és a kémia. MAX 200 pont (100-100 a két tárgyra külön)
Pluszpontok: Max 100 pont
5!!!!!!!!!!!!! tárgy átlagát nézik akkor is, ha 30 tárgyból érettségizik. Ha biosz és kémia érettségije is van, akkor azt nézik a kötelező 4 tárgyhoz, amelyik jobban sikerül!!
Nem számolnak 6 tárgyból átlagot!
Aha, okés. Év végi eredménybe úgyis a bioszt számoltatom be, mert azt szeretem és tudom is.
Kérdésem második részéhez még annyit.-> szóval akkor a 4 kötelező tárgy mellé pl a bioszt is beleveszik (érettségi átlagba), de a kémiát is és a biológiát is külön számolják (200 pont) ahány százalék a kettő, annyi pont...Szóval a biosz(vagy kémia) mindkét helyre beleszámít.
(Azért a bioszt részesítem előnybe, mert sokkal jobban megy.)
Egyébként köszönöm a válaszokat. Megy a zöld kezecske.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!