Tanárképző főiskola van?
Figyelt kérdés
Mert a felvételi tájékoztatóban én még nem találkoztam vele.2012. jan. 19. 20:26
2/4 anonim válasza:
Igazából már nincs. Jó néhány évvel ezelőtt megszűnt az általános iskolai tanárok képzése. Most már csak alapképzés és mesterképzés után kaphatsz tanári diplomát. Ez azonban középiskolai tanári lesz, nem általános iskolai.
3/4 A kérdező kommentje:
És az általános iskolaival mi a helyzet? Ahhoz is kell mesterképzés?
2012. jan. 20. 12:00
4/4 anonim válasza:
A jelenlegi rendszerben tanítóképzés van, akik alsóban tanítanak, ill egy-két tárgyból feltaníthatnak hatodikig (ha jól tudom), illetve az egyetemi mesterképzésen végezve taníthatsz általános felsőben és középiskolában. Nincs olyan képzés, amelyik általános iskola felső tagozatban tanító tanárokat képezne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!