Hogyan szerethetem meg a fizikát és a kémiát?
Kedves kérdező, nem szeretni kell, hanem megtanulni. A fizika pedig orvosin nem túl fontos. Kemény egy tantárgy a biofizika az, amihez nem árt némi gimnáziumi tudás, de én úgy szigorlatoztam belőle ötösre, hogy gimiben full hülye voltam fizikából.
A kémia viszont fontos. Ott a gimis anyagot tudni kell, mert anélkül nagyot fogsz szívni. Ha nem megy, akkor javaslom, hogy vedd igénybe magántanár segítségét.
Egy medikus
A fizikáról nem tudok nyilatkozni, azt annyira nem szeretem én se, megtanulom, értem is, de nem tudok érte olyan szenvedélyesen rajongani, mint a kémiáért :)
A kémia pedig... hát figyelj, még általános iskolában egyfolytában azzal poénkodtunk, hogy majd vegyészmérnökök leszünk, mert ez tényleg óriási viccnek tűnt, mivel utáltuk és nem is értettünk belőle egy szót se... és láss csodát, most vegyészmérnöknek tanulok :D Úgyhogy mégis sikerült megszeretni.
Gimiben azért szerettem meg, mert jó érzés volt kezembe venni a könyvet, vagy elkezdeni a számolásokat, és ami elsőre kínai volt, egy kis tanulással máris érthetővé vált. Szerettem ezt a tárgyat tanulni nagyon. És miután azért már jobban átláttam (mondom ehhez az kell, hogy megtanuld és megértsd, anélkül nehéz lesz szeretni), utána már végtelen lehetőség van, hogy meglásd benne a szépet. :)
Ha nyitott szemmel jársz, mindenben meg fogod látni, hogy ott a kémia, és örülni fogsz, hogy képes vagy erre, egész máshogy fogsz tekinteni tőle a világra... nehéz ezt megfogalmazni, de azóta tényleg más lett számomra minden. Képzeld el, nem lenne jó úgy élni az életed, hogy tudod mi miért van, bizonyos folyamatok miért pont úgy történnek, és nem csak tudomásul veszed valamiről, hogy hmm, így van és kész...? A kémia ebben rengeteget segít! :)
Egyébként nézz körül neten, keress érdekességeket a témában, stb... ez hátha segítene megszeretni.
De szerintem elhatározás kérdése, hogy hogyan állj ehhez a tárgyhoz.
Viszont ha tényleg nagyon nem megy, keress fel egy magántanárt, most még nem késő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!