Írásbeli érettségire, aki már megírta, mennyit készült egy-egy tárgyból, hogyan sikerült? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Hát én kb semmit...
A matek és a fizika jegyek számítottak a felvételibe, azokra nagyon sokat készültünk már utolsó előtti évtől, szóval itthon érettségi előtt csak a szóbelikre tanultam, de arra is felesleges volt ennyit, főleg ennyire félni, abból a rengeteg forrásból még a leghülyébbek is összehoznak legalább egy 3-ast.
Elképzelni sem tudom, hogy tud valaki megbukni egy érettségin, de még a 3-as is durva kategória. Tényleg nevetségesen könnyű, nem nagyon kell rá készülni.
Az mindenképp jó, ha átnézed az előző évek feladatsorait, megpróbálod végigoldani, és tudni fogod, mik a hiányosságaid, minek nézz utána, mit gyakorolj még.
Én matekból átnéztem a gimis füzeteimet, hogy megnyugodjak, minden feladattípust meg tudok oldani.
A töri csak szövegértés, magyarból pedig olyan értékelést fogsz kapni a tanárodtól, amilyen teljesítményt az előző években produkáltál.
Csak a felvételi tárgyaidra készülj, én azt javaslom, de azokra nagyon!
Szóbelire utolsó 1 hétben néztem át a kidolgozott tételeket.
Írásbelire nem készültem. Mindkettő 3 átlag felett sikerült. De érdemes rendesen készülni pláne ha továbbtanulni szeretnél.
Magyar-kérdésre válaszolva:
A szövegértési rész és a helyesírás, persze, teljesen objektíven osztályozható. De a fogalmazásodat a saját tanárod javítja, és arra már igaz, amit leírtam.
A szóbeli más, persze, de Te az írásbeliket kérdezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!