Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Építészmérnöki? Mit gondoltok,...

Építészmérnöki? Mit gondoltok, róla?

Figyelt kérdés

Először is lány vagyok, ami furcsa lehet ebben a szakmában. Inkább az épületek kinézete nyügöz le, nem a kivitelezése. Ebből kövezkezően, talán a tervező áll közelebb hozzám.

Készülnöm kellene a rajz alkalmasságira, vagy meglehet simán csinálni. Mi a követelmény ? Továbbá a matekot szeretem, emelt szintre készülök.

2012. jan. 14. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Rajz alkalmassági követelmény és minden egyéb egy google-be került. Én soha nem csináltam, de 5 volt osztálytársam közül egynek sem sikerült, pedig jártak előkészítőre. BME-n szerintem az építész karon van a legtöbb lány, egyáltalán nem furcsa.
2012. jan. 15. 01:15
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

itt a google eredménye

2012. jan. 15. 01:15
 3/6 bensdorp ***** válasza:
És ha BME-re felvételizel, előkészítőre is oda járj, mert sokszor jól belekalkulálják az elbírálásba, hogy hozzájuk jártál-e...
2012. jan. 15. 01:26
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenki! : )
2012. jan. 15. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet hogy későn reagálok, de én is építészmérnöki szakra járok, Győrben.

Azt tudom, hogy ha a BME-re szeretnél járni, akkor 360+ pont kell a felvételihez továbbá oda kell járni, egy igen drága kurzusra, ami papíron felkészít az alkalmasságira. Valóságban viszont sajnos csak azt engedik át, aki járt a tanfolyamra.

Pécsen és Győrben ugyanúgy voltam felvételizni, egyik sem volt vészes, teljesíthető bárkinek, akár gimnazistáknak is. Volt szabadkézi rajz, ahol egyszerű kockákból készült kompozíciót kellett lerajzolni, utána adtak három nézetet egy kockáról, és azt kellett axonometriában megrajzolni. Végül volt valami elbeszélgetés is, ami igazán nem vészes.

Matek a mi szakmánkban nem annyira létfontosság, amit nyomatnak az a mechanika, ami igazából fizikára épül. Össz vissz két matek félév van, ami emelt szintűvel szerintem könnyen teljesíthető :)

Viszont arra is készülj, hogy a szaktársaid 90%-a tervező szeretne majd lenni, de sajnos ez nem így megy. Nagyon kevés ember lehet ténylegesen tervező. Sőt, ha nincs építész MSC az egyetemen, akkor kizárt hogy kapj tervezői jogosultságot. Bár nálunk Győrben állítólag szerkezeti konstruktőrök is kaphatnak tervezői jogosultságot, erről én sem tudok biztosat.

A fiú-lány arány nálunk kb 50-50%, úgyhogy nem furcsa egyáltalán :)

2012. febr. 12. 00:50
 6/6 anonim ***** válasza:

szia :D

nem olyan könnyű a rajz alkalmassági. én járok előkészítőre, és nagyon szeretem az egész légkört. bármit megadnék hogy sikerüljön az alkalmasságim...

2 része van egy egyiránypontos rajz + 1 beállítás. 3 óra van hogy ezt megcsináld (1,5, 1,5 óra mind2)

2012. márc. 4. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!