Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha ügyvéd szeretnék lenni mik...

Ha ügyvéd szeretnék lenni mik a teendőim?

Figyelt kérdés
Milyen középiskola kell, milyen tantárgyakat kell megnyomni, hány év lesz az egyetem? Egyszerűbb mint egy orvosi?
2009. máj. 24. 21:49
1 2
 1/17 anonim válasza:
83%
Először le kell érettségizned (gimnázium, 4 év), aztán jelentkezni egyetemre (5 év). Magyarból és történelemből kell jónak lenned. Azt nem tudom megmondani, hogy melyik az egyszerűbb, de nem egyszerű egyik sem. Azt kell nézned, hogy melyik érdekel jobban és hogy később milyen munkát szeretnél végezni. Az orvosi is 5 év, és fontos a biológia, kémia stb. Sok sikert hozzá!
2009. máj. 24. 22:04
 2/17 anonim válasza:
95%
Ja, és egy nyelvvizsga nem jön rosszul felvételinél az érettségi mellett. De ha többet akarsz tudni www.felvi.hu
2009. máj. 24. 22:06
 3/17 anonim ***** válasza:
75%

De az orvosi amúgy hat év:)

A többi szerintem stimmel:D Szóval jó eredmények, jó érettségi, nyelvvizsgák. Magyar és törti a felvételi tárgy.

2009. máj. 24. 23:15
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
És senki ne felejtse el, hogy az 5 év egyetem után még csak jogász lesz az ember fia/lánya. Utána 3 év "ügyvédbojtárkodás" és szakvizsga.
2009. máj. 25. 01:55
 5/17 anonim ***** válasza:
82%
Így van , tehát jó ha előtte van egy jó ügyvéd ismerősöd aki legalább ingyen dolgoztat téged a szakvizsgáig, mert vagy nincs hely máshol vagy nagyon sok helyen te fizetsz az ügyvédi irodának ,hogy ott tanulhass. Nem árt pénzt is gyűjteni ugyanis az Ügyvédi Kamarába is be kell lépned ahhoz ,hogy később egyedül praktizálhass, annak a díja pedig millió felett van.
2009. máj. 25. 09:34
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
Uhristen...nem is tudtam h ez ilyen macerás...kész szívás:D
2009. máj. 25. 13:04
 7/17 anonim ***** válasza:
93%
Én jelenleg a jogra járok és hát elég kemény. De sajnos bejutni elég nehéz, nekem 2 emelt szintű 5ös érettségim volt (magyar, töri) és egy német nyelvvizsgám és alig jutottam be. És persze bentmaradni is művészet!:) Sok sikert!
2009. máj. 27. 19:07
 8/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem annyira értem, miért mondják csomóan a két emeltet. Középszintet sokkal könnyebb megírni jóra. Egy emelt elég, az 40 pont, és kell mellé egy nyelvvizsga, ami 35. Így a max 80ból csak 5 pont megy el, de ha vki emeltet csinál, sokkal többet ronthat, mint 5 pont.
2009. máj. 27. 21:01
 9/17 anonim ***** válasza:
16%

Nézd, a középiskola nem túlzottan ajánlott egy Egyetem előtt..! Inkább egy nevesebb Gimnázium..

Az egyetem 10 félév,vagyis 5 évfolyam.

Nem mondom, hogy nehezebb az orvosinál,csak más amit meg kell tanulni,főleg a Római jog(azzal kezdenek)..az nagyon húzós, és rengeteg-rengeteg törvény van amit meg kell tanulni! nagyon nehéz,sok átvirrasztott éjszakával együtt.

De a legfeltűnőbb, ahogyan feltetted a kérdést,az ,

Hogy te ügyvéd leszel 0,5% Ha ügyvéd akarsz lenni, tényleg akkor nem az az első kérdésed,hogy milyen középiskola kell. Amúgy egyszerűbb lenne ha rámennél...

Az ELTE weboldalára.ott minden részletesen le van írva!!

Őszintén mondom, Te nem lehetsz több 11-13 évesnél.

DE nem akarom a kedvedet elrontani,tájékozódj,informálódj,és élj! Sok sikert akármi is leszel..:)

2009. dec. 7. 16:07
 10/17 A kérdező kommentje:

Más mégis tudott normálisan válaszolni...

14 éves vagyok és nem valószínű, hogy ügyvéd leszek. :)

2009. dec. 11. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!