Milyen fajta ügyvédek léteznek és milyen iskolába kell menni ahhoz hogy valaki ügyvéd legyen?
Figyelt kérdés
tetszik az ügyvédek élete segítséget kérek2011. aug. 15. 17:27
1/4 anonim válasza:
Első lépésként jogi egyetemet kell elvégezned.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket, itt minden információt megtalálsz a kérdéseddel kapcsolatban:
2/4 anonim válasza:
sok féle létezik, alapvetőek a polgári, büntetőjogi, családi jogi, gazdasági jogi ügyvédek.
jogi egyetem kell, meg jogi szakvizsga és felvétel a kamarába.
És igazából hány ügyvédet ismersz? Én elég sokat, én is egy leszek ha más nem jön össze, elég besavanyodott népség. Ha a filmek alapján gondolod, hogy milyen jó és szép... hát akkor inkább ne erőltesd. A bíróságon elég kevés a zárt tárgyalás, a többire szabadon bemehetsz, ha más nem, mondd azt, hogy joghallgató vagy. :D Ott élőben iis láthatsz ügyvédet. Hát nem egy ingergazdag szakma, ráadásul túltelített, szóval meggazdagodni se könnyű belőle.
3/4 anonim válasza:
Ha nincs valami közeli ügyvéd vagy jogász ismerősöd, esélyed sincs ebben a szakmában, hiába végezted el az egyetemet.
4/4 anonim válasza:
A jogi egyetem nehézségeiről meg nem is beszélünk... amúgy is rengetegen mennek ügyvédnek, ebből a negyede sem lesz gazdag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!