Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van rá esélyem hogy ezek...

Van rá esélyem hogy ezek közül a szakmák közül valamelyiket elérjem?

Figyelt kérdés
Szeretnék pszichiáter vagy pszichoterapeuta lenni.De attól tartok hogy soha nem fog sikerülni.Nagyon sok idő és az orvosira sem hiszem hogy valaha is fevennének.Tanulni megtudnám tanulni de az orvositól félek.Elérhető vagy elérhetetlen cél?
2009. máj. 23. 22:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
léteznek pszihiáterek. ha nekik sikerült neked mért ne menne?
2009. máj. 23. 22:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Kösy a választ:)csak azért mert mindenki eltántorított meg aztán nagyon soknak tánik az amit meg kell tennem de mind1 ha akarom akkor nem kell/kéne ezzel foglalkoznom.:)
2009. máj. 23. 22:55
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész inkább pszichológusnak? Az is hasonló szakma,csak azt nem az orvosi egyetemen oktatják,hanem az ELTE-n is,többek közt.Ha jól tudom,pszichológus is lehet pszichoterapeuta.
2009. máj. 23. 23:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért a pszichiátert választottam mert az ugye gyógyszert is felirhat és a pszchiológus munkája szerintem (személy szerint unalmas)emberek egyszerű problémái engem nem érdekelne tesómbol az lesz egyébként:))Szeretnék (lehet hogy durrván hangzik) uymond "érdekes emberekkel" foglalkozni a pszichiátrián.Szivesen foglalkoznék velük ezért is választottam ezt.ez a fő cél a pszichoterapeuta az a mellékes cél.és nagyon köszönöm a biztatást és a választ:))
2009. máj. 23. 23:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
ha nagyon akarod semmi sem elérhetetlen. anyukám is pszichiáter pedig ha ismernéd, el sem hinnéd, hogy ő valaha orvosit végzett:D
2009. máj. 23. 23:34
 6/12 A kérdező kommentje:
xD ez aranyos.Köszönöm a biztatásod és a jókedvet:))
2009. máj. 23. 23:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

És orvosin még a ponthatár is alacsonyabb, mint pszichológián.

Nem igazán tudom megmondani, mennyire elérhető a cél.

De azért 417-432 pontot elérni nem lehetetlen (persze nem is egyszerű...én már csak tudom, orvosira készülök:D:D)

Szerintem ha alapvetően jó tanuló vagy/szorgalmas, netalántán mindkettő, akkor simán lehetséges. Ha ez minden vágyad, ne tántorítson el semmi:)

Csak még időben kezd el a felkészülést... (bár nem tudom hány éves vagy)

2009. máj. 24. 01:21
 8/12 A kérdező kommentje:
Sya!kösy a választ.Most végzem a 9.-et(L/15).Anyukám (is) orvos.:))
2009. máj. 24. 01:26
 9/12 anonim ***** válasza:
A pszichoterapeuták jó része alapból pszichológus, szóval onnan is el lehet jutni odáig. (Akihez járok ő is pszichológus és pszichoterapeuta.)
2009. máj. 24. 08:50
 10/12 anonim ***** válasza:

Én írtam, h alacsonyabb a ponthatár. Én akkor is inkább az orvosit javaslom....abból tuti nincs túlképzés:D

Igaz h az elején jó szarul keresel, de hát mindennek vannak hátrányai:D

Ha 9.-es vagy, akkor semmi gond, legyél kitűnő (legalábbis az 5 kötelező tárgyból), vegyél fel biosz és kémia/fizika faktot. Meg ráhajthatsz a nyelvvizsgákra is, h legyen sok pluszpontod:)

2009. máj. 24. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!