Van rá esélyem hogy ezek közül a szakmák közül
valamelyiket elérjem?
léteznek pszihiáterek. ha nekik sikerült neked mért ne menne?
2009. máj. 23. 22:52
2/12 A kérdező kommentje:
Kösy a választ:)csak azért mert mindenki eltántorított meg aztán nagyon soknak tánik az amit meg kell tennem de mind1 ha akarom akkor nem kell/kéne ezzel foglalkoznom.:)
Miért nem mész inkább pszichológusnak? Az is hasonló szakma,csak azt nem az orvosi egyetemen oktatják,hanem az ELTE-n is,többek közt.Ha jól tudom,pszichológus is lehet pszichoterapeuta.
2009. máj. 23. 23:03
4/12 A kérdező kommentje:
Azért a pszichiátert választottam mert az ugye gyógyszert is felirhat és a pszchiológus munkája szerintem (személy szerint unalmas)emberek egyszerű problémái engem nem érdekelne tesómbol az lesz egyébként:))Szeretnék (lehet hogy durrván hangzik) uymond "érdekes emberekkel" foglalkozni a pszichiátrián.Szivesen foglalkoznék velük ezért is választottam ezt.ez a fő cél a pszichoterapeuta az a mellékes cél.és nagyon köszönöm a biztatást és a választ:))
ha nagyon akarod semmi sem elérhetetlen. anyukám is pszichiáter pedig ha ismernéd, el sem hinnéd, hogy ő valaha orvosit végzett:D
2009. máj. 23. 23:34
6/12 A kérdező kommentje:
xD ez aranyos.Köszönöm a biztatásod és a jókedvet:))
És orvosin még a ponthatár is alacsonyabb, mint pszichológián.
Nem igazán tudom megmondani, mennyire elérhető a cél.
De azért 417-432 pontot elérni nem lehetetlen (persze nem is egyszerű...én már csak tudom, orvosira készülök:D:D)
Szerintem ha alapvetően jó tanuló vagy/szorgalmas, netalántán mindkettő, akkor simán lehetséges. Ha ez minden vágyad, ne tántorítson el semmi:)
Csak még időben kezd el a felkészülést... (bár nem tudom hány éves vagy)
2009. máj. 24. 01:21
8/12 A kérdező kommentje:
Sya!kösy a választ.Most végzem a 9.-et(L/15).Anyukám (is) orvos.:))
A pszichoterapeuták jó része alapból pszichológus, szóval onnan is el lehet jutni odáig. (Akihez járok ő is pszichológus és pszichoterapeuta.)
2009. máj. 24. 08:50
Én írtam, h alacsonyabb a ponthatár. Én akkor is inkább az orvosit javaslom....abból tuti nincs túlképzés:D
Igaz h az elején jó szarul keresel, de hát mindennek vannak hátrányai:D
Ha 9.-es vagy, akkor semmi gond, legyél kitűnő (legalábbis az 5 kötelező tárgyból), vegyél fel biosz és kémia/fizika faktot. Meg ráhajthatsz a nyelvvizsgákra is, h legyen sok pluszpontod:)
2009. máj. 24. 13:10
Kapcsolódó kérdések: