Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik érné meg közülük a...

Melyik érné meg közülük a legjobban?

Figyelt kérdés

Még van egy évem a végleges döntéssel ,de szeretném már most eldönteni ,mit szeretnék tanulni a továbbiakban.

Három lehetőség között gondolkozom, nem tudom melyik érné meg a legjobban.

1. Fizika - Ha ezt választanám a csillagászat szakiránnyal szeretném folytatni. Ez eléggé érdekelne.

2. Történelem - Ez a kedvenc tantárgyam ,szívesen tanulom a történelmet .Ez az a tárgy amit a legjobban élvezek.

3. Programtervező informatikus - Mivel van már hozzá egy minimális alapom a jelenlegi iskolám miatt ,ez is szóba jött.

Leginkább a csillagászat érdekelne ,de nem tudom milyenek az elhelyezkedési lehetőségek.A gond ezzel még az ,hogy a középiskolai első két évben a fizika "oktatásunk" nem igazán volt nevezhető oktatásnak, viszont szerintem ez szorgalommal pótolható.

A történelemnél is leginkább a munkahelyek hiánya aggaszt.

Az informatikához már van némi közöm,ha nem is sok.

Tanultunk weblapszerkesztést,grafikát,programozást (C++)idén pedig elkezdem a Cisco hálózati akadémiáját. Ezzel az az egyetlen gond ,hogy eléggé monotonná vált és unni szoktam.

Az informatikai tantárgyakból általában kitűnő vagyok, fizikából idén már közepes,történelemből jó (emelt szinten) ami még számíthat az a matematika ebből most félévkor közepes leszek ,de ezt is emelt szinten tanulom.

Szóval a fő kérdéseim melyik érné meg a legjobban a elhelyezkedés és fizetés szempontjából?

2012. jan. 7. 10:39
 1/1 anonim ***** válasza:

A programtervező info jó választás! El lehet vele helyezkedni, de ha unod, akkor inkább ne! Amúgy ezzel tudnál sztem a legjobban keresni, rövid időn belül.

Sztem menj fizika-csillagásznak, utána meg Phd-képzés, legyél kutató, tanársegéd és utána egyre feljebb lépegetve a ranglétrán(adjunktus,docens..) egyetemi tanár. Az oktatás mellett (pl. ELTE-n tudom h magas színvonalú) ugyanúgy kutathatnál! Végülis a csillagászok dolga ez! Ha nagyon jó leszel, akkor mehetsz külföldre is kutatni! A fizetés tanársegédként elég alacsony, barátom 105 000-et keres bruttó, de ahogy lépeget majd felfelé, egyre több lesz idővel.

Én is ezt tervezem csak közgazdasági irányban :)

2012. jan. 7. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!