Abbahagyjam az iskolát?
Ez az első féléved az egyetemen? Ha igen, akkor megnyugtatlak, az első vizsgaidőszak után rá fogsz jönni, mik az ottani elvárások és a következő vizsgaidőszakban már könnyebben tudsz készülni. Persze, tanulni kell, de valahogy idővel elkezd ráérezni az ember, hogy mi az, amire jobban rámennek és mi az, amivel annyit nem kell foglalkozni. Jobban be tudod majd osztani az idődet és kevésbé leszel türelmetlen.
Nekem az segített, hogy a második vizsgaidőszaktól egyszerűen nem vizsgaként, hanem kalandként tekintettem erre a pár hétre. Ha elmentem volna vadvízi evezősnek, abban is lenne kockázat, de élvezném, ha egyébként szeretném csinálni. Hát ilyen a vizsgaidőszak is :-)
Ha ez megnyugtat, én a második diplomámat úgy szereztem meg, szintén levelezőn, hogy félidőben abba akartam hagyni az egyetemet. Aztán meggyőztek, hogy ha már eddig eljutottam, csináljam végig, ne adjam fel. És nem bántam meg.
Mindenkinek van holtpontja, amikor kilátástalannak tartja az egészet, oda az önbizalom, legszívesebben csapot-papot otthagyna. Ezen a holtponton túl kell jutni, nem feladni, utána már gyerekjátéknak fog tűnni az egész és az ember nem is érti önmagát, hogy miért akarta korábban feladni :-)
HAJRÁ! Mindent bele!
én 38 évesen kezdtem munka mellett a fősulit.
Voltak nagyon nehéz időszakok (amikor 13 tárgyam volt, és nőtt a tóúlóráim száma, mert másra nem számíthattam).
Mivel lusta vagyok, sok mindent vizsga előtti időszakra hagytam, úgyhogy néha vért izzadtam.
Nem vagyok se majrés, sokszor a reménytelenek nyugalmával mentem, és mégis volt vizsgám, ami után rögtön hánytam az idegességtől és a kimerültségtől. Voltak éjszakáim, amikor csak 3-4 órákat aludtam (nekem kevés).
A második év végén éreztem, hogy eddig megcsináltam összeszoratott foggal, de éppen elég volt, hogy fogok még egy évig kitartani.
De kitartottam, még a nyelvvizsgám is meglett, és nagyon örülök a diplomámnak.
Ne passziválj, főleg ne első félév után. (mert csak elkutyulódsz, új társaid lesznek, összevissza lesz az órarended)
Vedd tudomásul, hogy nagyon nehéz, de te meg fogod csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!