Abbahagyjam az iskolát?

Figyelt kérdés
Fiatal felnőtt vagyok, olyan munkahellyel amit tényleg szeretek is. Elkezdtem levelezőn az egyetemet, egy felsőfokú OKJ-m már van, ugyanezen a területen. Előreléphetnék, ha meglenne a diploma, de most úgy érzem lehet nem kellene tovább csinálnom. Ha belegondolok mi vár még rám...ha valaha diplomám lesz, akkor csak ezen a szakon, más nem érdekel ennyire, bár most úgy érzem ez sem. Lehet hülyeség, de valahol már szinte ciki, ha az embernek nincs diplomája. Tudom, mindenki magért, és magának tanul, és nem kellene mások véleményével foglalkoznom. Jelenleg úgy vagyok vele, lehet halasztanom kellene. Kicsit kusza lett, szívesen írok még, ha valami nem világos.
2012. jan. 5. 12:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Van munkahelyed -> Szerencsés vagy.

Olyan munkád van, amit szeretsz. -> Szerencsés vagy.

Van előrelépési lehetőség. -> Szerencsés vagy.

Ha ennyi szerencse adatott neked, használd ki a lehetőséget.

2012. jan. 5. 12:09
 2/18 bánomisén ***** válasza:
100%

Nem igazán értelek, kérdező, szereted, amit csinálsz, érdekel is, előre is léphetnél, mégis abba akarod hagyni a sulit. Ebben nem találok túl sok logikát...

Attól, hogy van egy szakmád és lesz egy diplomád, még nem leszel beskatulyázva, százmillió más dologgal is foglalkozhatsz életedben, vagy akár tanulhatsz mást is, ha éppen úgy tartja a kedved.

2012. jan. 5. 12:10
 3/18 A kérdező kommentje:
Igazából a tanulás hatalmas stressz nekem, nehezen tudok koncentrálni, számomra a munkahelyi stressz, ehhez képest semmi. Magasak az elvárások sok a tanulnivaló...ez ilyen vizsgaidőszak betegség. Igazából félek hogy kevés vagyok én ehhez.
2012. jan. 5. 12:20
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
A vizsgaidőszak ilyen. Ha túlleszel rajta, máshogy látod. Egyébként munka mellett tanulni tényleg nehéz.
2012. jan. 5. 12:24
 5/18 bánomisén ***** válasza:

Mindenki úgy hiszi vizsgaidőszakban, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét. Aztán kiderül, hogy mégiscsak átvészeli a vizsgákat.

A helyedben nem adnám fel csak azért, mert van egy stresszesebb időszak a suliban. Ezen túl kell esni, utána könnyebb lesz - egészen a következő vizsgaidőszakig. Viszont abban is lehet rutint szerezni, a második, harmadik, sokadik már nem jár akkora stresszel, mint az első.

2012. jan. 5. 12:27
 6/18 A kérdező kommentje:
Igen próbálok így nekiállni, hogy végül is akkor sincs baj, ha valamilyen tárgy nem sikerül, ha csúszok is, annyira nem hatalmas probléma, következő félévben jobban összekapom magam...hiszen már önellátó vagyok vagy mi a szösz, a saját időmmel meg pénzemmel szórakozom...csak most nagyon nehéznek érzem...
2012. jan. 5. 12:36
 7/18 anonim válasza:
Szerintem ne hagyd abba semmiféleképpen, max passziváltass egy félévet vizsgaidőszak után. Később már ki tudja, milyen nehéz lenne bekerülni újra, és most lehet, hogy van egy nagyon jó munkád, de semmi sem állandó. Diplomával azért jóval nagyobb esély lesz munkát találni, ha úgy jönne össze. Meg gondolj bele abba, hogy így fejlődhetsz a szakterületeden, egyre jobb lehetsz, egyre több mindent megtudhatsz arról, ami érdekel. Nehéz nyomás alatt ezekre a célokra gondolni, de akkor sem szabad feladni.
2012. jan. 5. 13:42
 8/18 bánomisén ***** válasza:
Ezzel én is így voltam anno, a következő vizsgaidőszakot viszont már nem éreztem olyan borzasztónak. Szerintem ezen át kell esni, mint kiskutyának a fogzáson :-)
2012. jan. 5. 13:44
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy ilyen normálisan álltok hozzá a kérdésemhez. Rájöttem hogy az a legnagyobb bajom hogy ha elkezdek tanulni, türelmetlen vagyok hogy "miért nem tudom még mindig? miért nem értem?" És akkor inkább valami mást csinálok, az idő meg csak telik. Tudom, ez csak panaszkodás. Nincsenek gondok a képességeimmel, de valahogy mégsem megy. Senkinek sem könnyű, és van akinek az én mostani gondom szánalmas kis semmiségnek tűnhet...
2012. jan. 5. 14:07
 10/18 anonim válasza:
100%
Nekem nem tűnik kis semmiségnek a problémád, én is ugyanezzel küzdök. Próbálj meg nem arra koncentrálni, hogy még mennyi mindent nem tudsz, hanem merülj el az anyagban, vedd észre, hogy mi az érdekes benne. Akkor sokkal gyorsabban telik az idő.
2012. jan. 5. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!